USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Звернулися понад 80 родин: у Луцьку працює центр підтримки сімей військовополонених і зниклих безвісти

2 Березня 2023 13:06
За понад два місяці роботи центру підтримки сімей військовополонених і зниклих безвісти, що діє в Луцьку на базі департаменту соціальної політики, по допомогу звернулися понад 80 родин. Їм було надано юридичні консультації та психологічну підтримку.

Про це Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів в інтерв’ю ТРК «Аверс».

«Торік я зустрівся з двома мамами наших полонених військовослужбовців. Вони розповіли, як довгий час ходили різними установами та організаціями. Дуже важко зібрати всі документи. Звичайно, емоційний стан теж дуже тяжкий. Тоді, під час цієї зустрічі, було прийнято рішення про створення центру, який займатиметься консультаціями, оформленням документів, звернень, запитів, правовою допомогою. Водночас там працюватиме психолог, який допомагатиме людям справитися зі стресом і переживаннями. Такий центр запрацював при департаменті соціальної політики на проспекті Волі, 4а», – зазначив мер.

Як додав, багато сімей, рідні яких перебувають у полоні чи вважаються зниклими безвісти, не знають, що вони повинні отримувати належні виплати.

Читати ще: Куди звертатися, якщо в полон потрапили цивільні. Поради омбудсмена

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року в Луцьку створили центр підтримки сімей військовополонених і військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти через збройну агресію Росії проти України.

Волинянам, які через війну втратили зв’язок із рідними і не можуть їх знайти, радять звертатися до регіонального координатора Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Координаторка на Волині – Раїса Клименко. Якщо рідні чи друзі зникли безвісти, телефонуйте за номерами у Волинській області: 050 67 53 417, 096 93 39 263.

Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими розробив «дорожню карту» дій сім’ї у випадках, якщо родич, зарахований до лав ЗСУ, правоохоронних органів, зник безвісти, потрапив у полон чи загинув. У «дорожній карті» інформація розміщена в розділах, з чіткою послідовністю дій в тій чи тій ситуації. Завантажити «дорожню карту» можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus