USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Звільнена з полону журналістка каже, що її стосунки з терористом були прикриттям

12 Січня 2017 17:59
Звільнена з полону мешканка Івано-Франківська Ольга Сворак запевняє, що поїхала в зону АТО, аби допомагати українцям на лінії розмежування.

У чому полягала допомога та в якому статусі поїхала на територію, контрольовану окупантами не пояснює. Каже, не має права розголошувати таємні операції. Про це Сворак заявила під час конференції для ЗМІ, пише Бліц-Інфо.

Нагадаємо, напередодні Нового року, бойовики передали Україні двох заручниць – громадянок УкраїниАнжеліку Преснякову та Ольгу Сворак, щодо звільнення яких домовилась нардеп Надія Савченко. Згодом відомий волонтер Юрій Бутусов повідомив, що цих жінок не було у списках обміну полоненими і жодного стосунку до війни вони не мають.

Після цього, Ольга Сворак заявила, що не має жодного стосунку до політика Савченко і обіцяла зібрати прес-конференцію з приводу свого перебування у полоні терористів.

На запитання журналістів, чи мала вона стосунки з представником так званої "ЛНР" відповіла неохоче. Мовляв, вона мусила мати прикриття, аби поїхати на окуповану територію. Тож її роман з терористом саме і був такою легендою. Втім, зізнається Сворак, він викрив її, запіздозривши у шпіонажі. У підсумку, опинилась в підвалі окупантів.

Про деталі свого перебування у полоні Ольга Сворак теж говорити не схотіла. І як так трапилось, що вона повернулась з полону не тільки жива-здорова, а з макіяжем та валізою речей, пояснити не змогла. Виправдовується, що до неї у СІЗО ставились непогано, бо вона цивільна. Водночас на допитах все було по-іншому. Казати, чи з неї знущались у полоні, не схотіла. Мовляв, їй - як жінці такі запитання неприємні.

Водночас вона заявила, що готова пройти перевірку на детекторі брехні. Каже, боятись їй нічого, адже працювала на користь України. Ольга Сворак також наголосила, що немає жодного стосунку до політики та Надії Савченко. Вважає, що стала жертвою чужих політичних ігор, тож хоче себе від цього відмежувати.

Нагадаємо, 21 червня сепаратисти угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової. За словами сепаратистів, затримана «за завданням українських спецслужб займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру», щодо журналістки порушили «кримінальну справу» за статтею «шпигунство».

Згодом видання «Голос-інфо» підтвердило, що жінка, про затримання якої заявили бойовики, є їхньою співробітницею Ольгою Сворак. У редакції заявили, що Cворак перебувала в Києві, на окуповану територію вона «поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала». Сама ж Сворак у соцмережах не приховувала, що має стосунки з чоловіком, що воєю на боці окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оглядач Показати IP 12 Січня 2017 18:26
Тітка намагається удавати Джеймаса Бонда, Мату Харі та інших, хоча, як на мене, - ординарна кур*ва...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus