USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Звільнена з полону волинська прикордонниця Аліна Паніна повернулася на службу

9 Січня 2023 14:53
Важко навіть уявити, що криється за усмішкою цієї дівчини. У жовтні минулого року волинянку Аліну Паніну звільнили з російського полону, де вона пробула п’ять місяців.

Ранок повномасштабного вторгнення кінологиня зустріла у Маріупольському морському торговельному порту. Там разом зі своєю чотирилапою помічницею Сонею вона здійснювала огляд морських суден. Потім були оборона заводу «Азовмаш», тиждень під постійними обстрілами на «Азовсталі», далі – полон. До рук окупантів Аліна потрапила з двома службовими собаками. Соня та Джессі були з прикордонницею на «Азовсталі», разом пройшли через надскладні випробування, підтримували та оберігали. На жаль, з полону Аліна повернулася без службових собак, їх окупанти дівчині не віддали. Про це повідомили у Волинському прикордонному загоні.

І ось після тривалої реабілітації й відновлення прикордонниця повернулася на рідну Волинь та продовжує службу на українсько-польському кордоні. Аби підтримати Аліну, друзі подарували їй спанієля Челсі, як дві краплі води схожого на Соню. Зараз собака призвичаюється до нової напарниці. Разом постійно тренуються та вчаться працювати у тандемі.
Читати ще: «Хотіли повісити нас за те, що робили вони»: військова з Волині та її подруга розповіли про російський полон

Аліна дуже сумує за своїми чотирилапими пухнастиками та вірить, що обов’язково з ними зустрінеться. А поки переглядає архівні світлини й відео з Сонею та Джессі і усіляко намагається їх повернути. Нагадує про чотирилапих і зображення дівчини з собакою на стінописі у сквері її рідного міста. Цей сюжет художники присвятили Аліні. Про нього дівчина дізналася випадково від друзів. А відкриття муралу відбулося в день звільнення Паніної з полону. Щоправда, про те, що цього дня прикордонниця повернеться на рідну землю, ніхто з організаторів і гадки не мав.
Нині Аліна проходить службу в одному з прикордонних підрозділів Волинського загону та нетерпеливо чекає на повернення з полону свого чоловіка, теж прикордонника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus