USD 39.63 40.00
  • USD 39.63 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Звільненням Ірпеня керував екскомандир роти «Світязь»

25 Березня 2022 13:16
Почесний громадянин Луцька, колишній командир роти «Світязь», генерал поліції Олександр Фацевич особисто керував спецоперацією зі звільненням міста Ірпінь від окупантів.

Про це повідомив колишній нардеп Борислав Береза на своїй сторінці у Фейбуці.

З його слів, спецоперація зі звільнення міста стала можливою завдяки злагодженій роботі кількох структур. А безпосередньо керував спецоперацією генерал поліції Олександр Фацевич.

«Оскільки голова Нацполіції Ігор Клименко написав про це, то і мені тепер можна. Так, Ірпінь визволяється. І виконується це об’єднаними силами. Операція стала результативною завдяки тому, що всі працювали злагоджено і згідно з планом. Тому хочеться назвати тих, завдяки кому сьогодні в Ірпінь повертається українська влада.

По-перше, курувало всю операцію ГУР МО. По-друге, це працівники Нацполіції – поліція особливого призначення (ексберкут) і КОРД, військові – арта, танкісти і десантники, добровольці та інтернаціоналісти а також ТРО. І керував усією цією операцією справжній бойовий генерал поліції Олександр Фацевич. І керував, і заходив разом з усіма. Я це особисто підтверджую. А ще хочу назвати того, хто першим заходив в Ірпінь під обстрілами ворожої артилерії. Це полковник Василь Віконський і його підрозділ. Я його бачив у дії і йому моя щира повага», - розповів він.
Читати ще: ЗСУ взяли окупантів у котел в районі Ірпеня-Бучі-Гостомеля

Проте головне, зазначає Борислав Береза, ця спецоперація не була б успішною, якби не всі воїни, які протягом тижнів вели вуличні бої і не здавали місто. А це і ЗСУ, і добровольці «Київської Русі» та «Карпатської Січі» і всі, хто тримав оборону зі зброєю в руках. Він пообіцяв з часом, коли буде можна, назвати усіх.
Загалом, додає Береза, влада повертається в Ірпінь, і патрульна поліція вже визначила, чим займатиметься найближчим часом. Також він додав, що, на жаль, не може розповісти всіх подробиць цієї спецоперації, хоча розказати є що.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Добродій Показати IP 25 Березня 2022 15:58
Приємна новина,честь і хвала .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus