USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Це подарунок долі, що Фацевич – командир «Світязя», - Мочанов

19 Травня 2015 17:57
Характеризуючи командира «Світязя», Олексій Мочанов під час прес-конференції у Луцьку сказав: справжній десантник, у якого «поріг істерики» на тому рівні, де більшість помирає.

Сьогодні, 19 травня, до Луцька приїхав відомий автогонщик, шоу-мен, а нині ще й бард та волонтер Олексій Мочанов з авторською програмою та проектом «Акустичні люди».

Під час концерту, що відбудеться сьогодні у Палаці учнівської молоді о 19:00, збиратимуть кошти на допомогу бійцям АТО.

Напередодні виступу відбулася зустріч зі студентами та журналістами у бібліотеці Східноєвропейського національного університету.

Олексій Мочанов особисто знайомий з командиром спецроти волинських міліціонерів Олександром Фацевичем.

Власне, він безпосередньо спілкувався з командиром «Світязя» перед початком штурму Вуглегірська. На його думку, причина «Вуглегірського котла» - злочинна некомпетентність. Бо Генеральний штаб попереджали про рух танків, підвезення боєзапасу на лінію поблизу населеного пункту.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ НАСПРАВДІ «СВІТЯЗЬ» ОТОЧИЛИ ПІД ВУГЛЕГІРСЬКОМ, - КОМБАТ

«Лучанам пощастило, що Саша Фацевич - чемпіон ВДВ по карате. Фацик – це кум Жені Маршала. І ми дружні дуже. Коли всі ці події почалися, ми повідомляли про обстановку Генштабу - про танки, боєкомплекти. Було зрозуміло, що це все робиться не просто так. На жаль, не було прийнято рішень. Точніше, були прийняті, але не ті, які треба. Прислали гірську піхоту, може, в Генштабі подумали, що раз назва «Вуглегірськ», то там і гори поруч?», - іронізує Мочанов.

Уже під час безпосередніх боїв у Мочанова і Фацевича відбулася телефонна розмова. Фацевич просив знайти артилерійську підтримку, бо в нього закінчувалися гроші й сідала батарейка на телефоні.

«Подзвонив мені Саша і каже: у мене проблеми. В мене 38 ментів. Все чому вони вчилися – надягати наручники, перевіряти документи. Я їх навчив працювати «мухою», і вони проти двох танків зараз здають мені залік. Може, ти допоможеш, щоб за нашими координатами артилерія підтримала», - розповідає Мочанов.

Після того, як артилеристи таки відпрацювали за координатами «Світязя», зв’язок перервався. Потім Фацевич знову передзвонив і розповів, що вони вже виїжджають в напрямку Артемівська.

«Це наші нардепи думають, що вони доїжджають до Ізюма - і вони вже в зоні АТО», - додає Мочанов.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОМАНДИР РОТИ «СВІТЯЗЬ» ПРО ПОДІЇ У ВУГЛЕГІРСЬКУ

Характеризуючи командира «Світязя», Олексій Мочанов каже: той – справжній десантник, у якого «поріг істерики» на тому рівні, де більшість помирає.

До слова, волонтер каже, що Олександр Фацевич і далі рветься в бій. Але йому пропонують посаду в патрульній службі Києва. Нагадаємо, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подякував бійцям за захист українських земель від загарбників та нагородив їх за проявлений героїзм під час битви за Вуглегірськ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus