USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тиснуть на невигідного для Вусенко чиновника?

28 Лютого 2017 14:51
Начальника юридичного відділу Луцької міської ради Олександра Рачкова «попросили» піти з посади за те, що він підготував висновок, «невигідний» секретарю міськради Юлії Вусенко. Йдеться про позачергову 19 сесію міської ради, яку Вусенко не захотіла визнавати такою, що не відбулася.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел в Луцькій міській раді.

Раніше голова фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» у Луцькій міській раді Ігор Поліщук заявив, що саме через маніпуляції секретаря Юлії Вусенко не відбулися дві сесії міської ради.

Так, позачергова 19-та сесія Луцькради була призначена менш, ніж за добу до її початку, і на ній мали розглядати лише одне питання – щодо припинення повноважень покійного міського голови Миколи Романюка. Водночас, згідно з законодавством, позачергову сесію міської ради Вусенко мала скликати у 15-денний термін. З невідомих причин Юлія Вусенко затримала її скликання, а, отже, розпочала виконувати обов’язки міського голови, фактично знехтувавши нормами закону і керуючись лише своїм одноосібним рішенням.

Крім того, призначивши менш, ніж за добу позачергову сесію на 12:00 24 лютого, секретар ради Юлія Вусенко відмовлялася визнати її неправомочною попри відсутність кворуму: перед засіданням зареєструвався лише 21 обранець.

Натомість на чергову сесію, яка, згідно із повідомленням секретаріату, була запланована на 13:00 цього ж дня, прийшло 29 депутатів.

Проте Юлія Вусенко не захотіла проводити чергову сесію.

Протягом декількох годин у міськраді тривала запекла дискусія про те, яку саме сесію відкривати – позачергову чи чергову. Декілька разів під час засідання оголошували перерви на прохання депутатських фракцій. Після останньої перерви зачитати юридичний висновок повинен був начальник юридичного відділу Олександр Рачков. Втім, публічно заслуховувати висновок усе ж не стали – секретар міськради, кілька разів перебивши головного юриста мерії, оголосила перерву в роботі засідання. Вона наголосила, що юрист працює, і висновок буде заслухано після його підготовки. Утім попри кворум у залі працівників секретаріату було відпущено додому, а юриста не заслухано. Як заявив Ігор Поліщук, засідання є фактично зірваним секретарем міськради.


Те, що секретар не захотіла визнавати 19-ту позачергову сесію такою, що не відбулася, є незаконним. Про це і свідчить висновок начальника юридичного відділу Луцької міської ради Олександра Рачкова, який підтверджує позицію депутатів: позачергова сесія не відбулась.

Так, відповідно до визначень ст.32 Регламенту Ради:

«Пленарне засідання є правомочним за умови участі у ньому більше половини від загального складу Ради (22 депутати). Участь депутатів визначається за їх підписами при реєстрації, а також при реєстрації депутатів за допомогою програмно-технічного комплексу системи електронного голосування «Віче», які проводять перед початком засідання.

У разі відсутності необхідної кількості депутатів головуючий за згодою з головами фракцій може перенести засідання на 1 годину для виклику відсутніх депутатів або перенести початок пленарного засідання на інший, встановлений ними день, не пізніше, ніж через 2 тижні».

Відтак, як йдеться у висновку начальника юридичного відділу Луцької міської ради Олександра Рачкова, «Під час електронної реєстрації депутатів на засіданні 24.02.2017 кількість депутатів не була достатньою для визнання сесії повноважною».

«Для визнання засідання сесії правомочним необхідна реєстрація 22 депутатів ради», - резюмував головний юрист Луцької мерії.


Водночас під час брифінгу 28 лютого на запитання журналістів про те, чи йдеться про звільнення Олександра Рачкова Юлія Вусенко та перший заступник міського голови Тарас Яковлев одностайно заявили, що ні.
Сам же Рачков в коментарі ІА Волинські Новини зазначив, що в юридичному висновку, який він надав, немає його особистої позиції, а лише трактування закону. На запитання про те, чи здійснюють на нього тиск і чи «просили» його піти з посади, Рачков відповів, що офіційно до нього з цього приводу не звертались. Натомість, чиновник не заперечує того факту, що з часом може залишити посаду:

«Мені важко сказати, чи буду я працювати надалі, чи не буду. Можливо, я прийму для себе таке рішення про те, що далі працювати мені тут з будь-яких причин буде неможливо. Але на даний момент я не маю ні бажання, ні примусу, аби звільнятись».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
так Показати IP 28 Лютого 2017 14:54
Хай буде земля пухом покійному Романюку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus