USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Зводяться нанівець перспективи розвитку громади, – ексголова сільради про Мар'янівську ОТГ

22 Жовтня 2019 16:36
Уряд визнав спроможними ще 10 об’єднаних територіальних громад, проте серед них немає Мар’янівської селищної ОТГ, що утворена на Горохівщині, на Волині.

За словами консультанта з правових питань АМУ Валентина Малиновського, який працює на Волині в межах проєкту «ПУЛЬС», Мар’янівська ОТГ не визнана спроможною тому, що її немає у Перспективному плані формування територій громад, затвердженому КМУ, а це загрожує серйозними фінансовими проблемами.

Тим часом, колишній голова сільради Микола Клімчук, людина, яка розпочинала процес створення Мар’янівської ОТГ, зазначає, що прикро спостерігати, як зводиться нанівець можливість економічної самостійності та перспективи розвитку громади.

Клімчук розповідає, що у нього є чіткий план кроків, необхідних для існування та розвитку ОТГ.

Він зазначає, що ще на початках реформи децентралізації мав би бути створений та прописаний план дій щодо розвитку новоствореної ОТГ. «Це робота, яка не дає жодних шансів дилетантському підходу за принципом «якось всі робили і ми зробим» – ні, не робили, бо це робиться вперше», – акцентує Клімчук.
Як відомо, Мар’янівська об’єднана територіальна громада була створена в червні цього року. До складу увійшли села Борисковичі, Брани, Довгів, Ржищів, Бужани, Борочиче, Цегів, Широке, із адміністративним центром в селищі Мар’янівка Горохівського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 22 Жовтня 2019 19:51
Голові слід трошки прислухатися до порад знаючих людей і спеціалістів, а не слухати глашатаїв = васюренко та комальчук. Від них толку немає зовсім а понтів ціла куча.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus