USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нардеп і голова Волиньради звернулись до уряду щодо фінансування Мар’янівської ОТГ

18 Вересня 2019 19:00
Народний депутата України Вячеслав Рубльов та голова Волинської обласної ради Ірина Вахович спільно звернулися до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, аби Кабмін включив Мар’янівську громаду до переліку ОТГ, які у 2020 році напряму співпрацюватимуть із держбюджетом.

Відповідне звернення народний депутат передав 17 вересня прем’єр-міністру України.

Як відомо, Мар’янівська об’єднана територіальна громада була створена в червні цього року. До складу увійшли села Борисковичі, Брани, Довгів, Ржищів, Бужани, Борочиче, Цегів, Широке, із адміністративним центром в селищі Мар’янівка Горохівського району.

Для вирішення питань, пов’язаних з фінансуванням у 2020 році, Мар’янівська ОТГ звернулась до Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради, яка, своєю чергою, внесла зміни у Перспективний план формування території громад Волині. Проте вищенаведене рішення не було враховане при прийнятті розпорядження Кабінетом Міністрів України №65-р від 13.02.2019 року «Про внесення змін до перспективного плану формування території громад Волинської області», і ОТГ територіальна громада не була внесена до Перспективного плану формування території громад Волинської області.

У зв’язку з цим Мар’янівська об’єднана територіальна громада, з метою отримання інформації щодо вирішення даної проблеми, зверталася до президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Щоправда, жодної відповіді керівництво ОТГ досі не отримало.

«Невключення Мар’янівської ОТГ до Перспективного плану формування території громад призведе до того, що вона у 2020 році не зможе отримувати жодні трансфери із державного бюджету. І як наслідок – це викличе соціальну напругу, соціальну дестабалізацію та порушення вимог статті 7 Конституції України, яка встановлює, що в Україні визнається і гарантується місцеве самоврядування», - зазначив Вячеслав Рубльов.

Депутат вимагає в уряду надати відповідь щодо цієї проблеми. На його думку, відсутність фінансування Мар’янівської ОТГ з держбюджету призведе до катастрофи – без державних коштів громада не зможе фінансувати найголовніші соціальні сфери – освіту та медицину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus