USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Зимові гості на Волині: у Шацькому нацпарку – рекордна кількість омелюхів. Чим вони особливі?

9 Січня 2024 06:42
Цієї зими працівники Шацького нацпарку фіксують рекордну кількість омелюхів. Помічають зокрема великі зграї, які складаються з близько сотні особин.

Про це інформує Шацький національний природний парк.

Омелюхи (Bombycilla garrulus) – одні з небагатьох пташок, які їдять ягоди омели. А це одночасно і корисно, і шкідливо. Корисно, бо омелюхи знищують ягоди паразита-омели. А шкода полягає в тому, що омела розповсюджується за допомогою птахів. В плодах омели, які приваблюють пернатих, є клейка речовина вісцин. Птахи перелітають з дерева на дерево, зчищають із дзьоба приклеєне до нього насіння. Таким способом омела з’являється у великій кількості та на необмеженій площі.
Читати ще: У волинських лісах збільшилася популяція оленів. Фото

Тим часом минулого тижня, з 1 по 8 січня, на території Шацького НПП інспектори з охорони ПЗФ проводили рейди та патрулювання, внаслідок яких із водного середовища вилучено безгосподарські знаряддя лову, а саме 32 сітки і чотири ятери. Також виявлено і задокументовано два правопорушення за ч. 4 статті 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 9 Січня 2024 07:56
До мене в годівничку прилітала самка смеречника. Вона жовта, а самець червоний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus