USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Збитків майже на 400 тисяч: у липні на Волині викрили 35 порушень правил рибальства

10 Серпня 2022 15:58
Цьогоріч у липні волинські рибоохоронці здійснили 20 рибоохоронних рейдів та викрили 35 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед них 23 постанови за ч. 3 ст. 85 КУпАП (вилов риби на нерестовищах, риболовля з перевищенням дозволених знарядь) та 7 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову).

Крім того, оформлено 5 актів безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 32 одиниці заборонених знарядь лову (серед яких 1387 метрів сіток) та 31 кг водних біоресурсів.

У рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 5 одиниць знарядь лову (з них 189 метрів сіток) та затримано 1 човен. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 385 391 грн. Також попереджено збитки природі у сумі 96 449 грн.

Порушників, приміром, було викрито 6 липня на меліоративному каналі поблизу с. Нові Підцаревичі Маневицької громади Камінь-Каширського району. Два порушники здійснювали вилов риби двома сітними знаряддями лову.

11 липня на озері Борове поблизу с. Крижівка Рожищенської громади Луцького району троє громадян ловили рибу сітним знаряддям лову, чим встигли завдати шкоди рибним запасам на 6936 грн. Пізніше на тій же водоймі виявлено безхазяйне знаряддя – ятір, з якого вилучено 10 раків та повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на понад 33 тис. грн.

18 липня на водному об’єкті поблизу с. Промінь Боратинської громади Луцького району в ході рибоохоронного рейду виявлено 4 безгосподарські сітки загальною довжиною 230 метрів. У сітках виявили рибу у снулому стані, яку передано на благодійність.

19 липня на озері Оріхівське поблизу с. Оріхове Самарівської громади Ковельського району один громадянин здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову. Ще двоє порушників перебували поблизу водойми з сітними знаряддями лову.

28 липня на озері Оріхівське поблизу с. Оріхове Ковельського району житель села Оріхове здійснював вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна забороненими знаряддями – двома сітками (120 метрів). У такий спосіб порушнику вдалося добути 19 пліток та 68 йоржів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 378 455 грн.

Читати ще: Вразливі і зникаючі види: яка червонокнижна риба живе у водоймах Волині

Крім того, рибоохоронці повідомили, що волиняни продовжують браконьєрити на водоймах. 4 серпня на Турському водоcховищі поблизу с. Тур Заболотівської громади Ковельського району (заповідне урочище Озеро Тур) викрито три порушника рибальства. Двоє чоловіків здійснювали вилов риби двома сітками, ще один ловив рибу ятером з дерев’яного човна. Щоправда, ці громадяни не встигли завдати шкоди рибним запасам, на кожного з них складено по адмінпротоколу за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

5 серпня на р. Стир поблизу с. Колодії Маневицької громади Камінь-Каширського району двоє чоловіків перебували на березі річки із забороненим знаряддям лову. Порушників притягнено до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства.

"Закликаємо відповідально і ощадливо ставитися до вилову водних біоресурсів, адже рибні запаси – одна зі стратегічних складових продовольчої безпеки країни, особливо у воєнних умовах", – акцентують у ВРП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus