USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Зимові «обновки» команд УПЛ

10 Січня 2018 19:00
Зима – період змін для клубів УПЛ. Комусь вдається змінитися на краще, комусь – на гірше. Наразі комплектація українських клубів залежить не так від їхніх амбіцій, як від фінансової стабільності. Недарма багато українських футболістів вирушають шукати кращого життя в зарубіжні, хоча й не сильні навіть за мірками України, чемпіонати.

Отож, аутсайдер чемпіонату «Сталь» поки тільки втрачає гравців. Так, закінчилася оренда в Богдана Михайличенка та Олександра Тимчика (динамівці грали за «Сталь» із початку чемпіонату).

«Карпатам», які теж залишаються в підвалі турнірної таблиці, не вдалося утримати у себе деяких основних футболістів. Закінчилися контракти з півзахисником Павлом Ксьонзом та нападником Олександром Гладким. Ще раніше команду залишили Гуїдо Кортеджано і Редван Мемешев.

Головною втратою «Чорноморця» став скандал із головним тренером Олегом Дулубом, який, аби працевлаштуватися в БАТЕ, мусив викупити свій контракт і викласти за нього всі зароблені в Одесі кошти. Замість нього одесити призначили мало кому відомого Констянтина Фролова, який раніше працював із дублем моряків.

Стриманий оптимізм поки у «Зірки», з якої ніхто наразі не пішов, посилення під час зимової перерви головний тренер команди Роман Монарьов обіцяв якісне.

Наставник «Олександрії» Володимир Шаран позбувся Артема Чорнія, Михайла Козака, Станіслава Куліша та Максима Каленчука.

«Маріуполь» нинішньої зими поки розлучився з двома футболістами – Віталієм Віценцем, який удруге закінчив кар’єру через травму, і Сергієм Рудикою. Однак контракт з азовцями підписав досвідчений півзахисник, колишній збірник Денис Дедечко.

Кращому тренеру Прем’єр-ліги 2017 року Роману Санжурі, якщо й не доведеться будувати нову команду, то перекроювати склад точно буде потрібно. «Олімпік» – уже без шести провідних футболістів (Лухтанов, Міхальов, Поступаленко, Шестаков, Богданов, Шабанов). Невідома доля орендованих в «Динамо» Очігави та Лук’янчука. А новачків у екс-донеччан наразі немає.

«Верес» розлучився з Юрієм Віртом і підписав маловідомого білоруського тренера Юрія Свіркова. Побачимо тепер, кого підпишуть рівняни узимку, аби залишитися в першій шістці. Наразі «Верес» отримав центрального півзахисника Каленчука та вихованця «Динамо» Владислава Приймака, який першу частину сезону провів в івано-франківському «Прикарпатті».

Непросто буде головному тренеру «Зорі» Юрію Вернидубу. Він залишився без воротаря Олексія Шевченка, захисників Андрія Пилявського, Артема Сухоцького, Дмитра Гречишкіна і півзахисника Владислава Калитвінцева. Це можуть бути не всі втрати «Зорі», адже активно продають луганчани свого лідера Олександра Караваєва і кіпера Андрія Луніна. Поповнили склад бронзового призера минулого чемпіонату орендовані в «Динамо» Михайличенко та Тимчик, а повноцінний контракт підписано з камерунським опорним півзахисником Гаелем Ондю.

Стабільність – ознака класу. За таким принципом працює «Ворскла», яку залишив тільки один футболіст – Андрій Ткачук.

У «Динамо» поки одна втрата, але потужна. Це хорват Домагой Віда. При цьому в кінці минулого року столичний клуб підписав договір зі словенським захисником данського «Копенгагена» Беньяміном Вербичем. Кияни підписали екс-волинянина з «Олімпіка» Артема Шабанова.

Напевне, не буде глобальних офіційних новин зі стану «Шахтаря», доки команда не вийде з відпустки. Наразі від чинних чемпіонів ніхто не пішов і ніхто їх не поповнив.

Іван Богданович
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Січня 2018 19:46
байдуже до футболу.
Лучанин Показати IP 10 Січня 2018 20:13
Санжурі?!!! Які ви недолугі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus