USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Хто з волинян отримав обласні іменні мистецькі премії. Список

8 Вересня 2021 21:31
Восьмеро волинян та аматорський колектив стали лауреатами обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва у 2021 році.

Відповідне розпорядження підписав голова Волинської ОДА 3 вересня.

Згідно з затвердженим рішенням комітету з присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва, 40 тисяч гривень розподілили на вісім номінацій. Лауреатами стали волинські діячі культури, науковці, митці. Зокрема, премії присудили:

У номінації імені Агатангела Кримського – Мартинюку Миколі Івановичу (письменникові, члену Волинської обласної організації Національної спілки письменників України) за переклад з чеської мови книжки Волкової Броніслави «Vitrnakolenou/Вітер на колінах» (2019), а також за інші переклади з польської, болгарської та інших мов.

У номінації імені Йова Кондзелевича – Щур Орисі Георгіївні (викладачці Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського, членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України) за високу професійну майстерність, активну творчу, педагогічну, мистецько-громадську діяльність у сфері декоративно-прикладного мистецтва та вагомий внесок у процес збереження нематеріальної культурної спадщини Волині.

У номінації імені Миколи Куделі – Бондарук Ларисі Василівні (головній спеціалістці Західного міжрегіонального відділу Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті в регіонах Українського інституту національної пам’яті, кандидатці історичних наук) за подвижницьку працю в дослідженні визвольного руху 1950–1960 років, діяльності ОУН УПА, повстань українців у ГУЛАГу, значний особистий внесок у розвиток музейної справи на Волині, збереження та популяризацію пам’яток української історико-культурної спадщини.

У номінації імені Ігоря Стравінського – Рівцю Товію Михайловичу (художньому керівникові академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії, народному артисту України) за активну концертну діяльність, популяризацію класичної музики, участь у культурно-мистецькому житті області.

Читати ще: Високе звання Почесного громадянина Луцька отримав народний артист України

У номінації імені Степана Кривенького – зразковій аматорській вокальній студії «Зернятко» культурно-мистецького центру «Красне» комунального закладу «Палац культури міста Луцька» (керівниця – заслужена артистка України Опейда Алла Олександрівна) за вагомий внесок у розвиток аматорського мистецтва, активну участь у культурно-мистецькому житті краю;

У номінації імені Олександра Цинкаловського – Федосєєвій Світлані Анатоліївні (завідувачці сектору обліку, паспортизації та наукових досліджень), і Вознюк Орисі Анатоліївні (науковій співробітниці сектору обліку, паспортизації та наукових досліджень Адміністрації державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» у місті Володимирі-Волинському) за написання книги «Сім вечорів з Наталією Назарівною Грабарчук-Цинкаловською».

У номінації імені В’ячеслава Хурсенка – Фітю Тарасу Ігоровичу (солісту-вокалісту, учасникові народного аматорського мистецтва Павлівської територіальної громади) за вагомий внесок у розвиток вокального мистецтва, активну концертну діяльність, популяризацію класичних творів та творів сучасних авторів.

У номінації імені Миколи Царенка – Єфіменку Сергію Івановичу (директорові Волинської обласної філармонії) за активну управлінську діяльність професійної музичної установи області, популяризацію кращих зразків світової та української музичної спадщини і здійснення музично-просвітницької діяльності серед різних соціальних та вікових груп населення Волині.

Винагорода лауреатам обласних іменних премій 2021 року встановлена у розмірі п’ять тисяч гривень у кожній номінації.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus