USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мистецтво у Луцьку – не пріоритет?

20 Грудня 2013 13:36
Депутати луцької міськради гаряче дискутували стосовно того, скільки коштів викроїти на реалізацію культурно-мистецьких заходів міста.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 20 грудня.

Зі слів начальника управління культури Тетяни Гнатів, у 2013 році на розвиток галузі із бюджету міста виділили 650 тисяч гривень. Із них на розвиток культури використали 420 тисяч, а решту коштів змушені були спрямувати на погашення боргів по комунальних платежах.

На такі аргументи пані Гнатів депутат міськради Олег Чернецький зауважив, що іще раз за виділення такої суми голосувати не буде.

Утім, начальник управління культури наголосила, що усі святкові заходи потрібно провести на належному рівні, зокрема цикл новорічно-різдвяних свят та з’їзд монархів. Також вона відзначила, що наступного року не завадило б виділити кошти і на фестиваль Поліське літо з фольклором. Згадала Тетяна Гнатів і про майбутню виставку художників та обдарованих дітей міста на території Луцького замку.

«Якщо бракує хліба, то потрібні видовища. Я не проти виділити на це якихось 200 тисяч», - втрутився у дискусію депутат міськради Юрій Корольов.

Тоді Чернецький запропонував виділити на реалізацію програми, що стосується культурних питань міста, 500 тисяч гривень, а «Поліське літо з фольклором» приймати окремо.

«Чи може відмовимось від закупівлі нових тролейбусів? Політика - це дуже добре, а економіка - то економіка. Якщо кожного разу проходитиме змагання «Кишеня року», то про що тут іще говорити», - з іронією сказав він.

На що обранець громади Юрій Корольчук зауважив: «Якщо за ці гроші нічого не зробити, то давайте допоможемо хоча б їм вижити».

«Не заперечую, але якщо в мерії не буде грошей, то й ви їх не отримаєте», - звернувся Чернецький до Тетяни Гнатів.

Утім, члени комісії, усе-таки, вирішили підтримати «борців за культуру» та проголосували за розгляд цього питання під час наступної сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кеша Показати IP 20 Грудня 2013 13:49
А хто такий Юрій Корольов?
читач Показати IP 20 Грудня 2013 13:59
Ну ви знаєте без цих гульок можна обійтися,особливо цього поліського літа,де й повне відмивання грошей.Краще на садочки ці гроші киньте, а не батьки повинні фінансувати все за свої гроші. Бо комусь гульок хочеться,коли нема за що купити буханець хліба.
Александр Показати IP 20 Грудня 2013 14:58
Ни хрена себе! А как же БАНДЕРШТАТ???? Тем более в следующем году, наверняка, на Театральном майдане...
читач Показати IP 10 Січня 2014 22:14
чому /мистецьку вулицю/ планують перенести з вул,Лес/ Укра/нки в ,,д***,,?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus