USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Життєствердні картини презентували у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

27 Грудня 2013 19:00
Виставку малярства художника із сакральним світобаченням Віктора Швеця та каталог робіт митця презентували у галереї мистецтв Національної спілки художників.
Відкриття виставки Віктора Швеця відбулося 27 грудня. Одночасно презентували каталог художника, який видали за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».
Як розповів голова правління Волинської обласної організації Національної спілки художників України Володимир Марчук, у рамках виставки можна побачити і дипломні, і курсові роботи молодого митця, уродженця Луцька, випускника Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, що у Києві.



Заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич повідомила, що у художника існувала проблема з виданням каталогу, який є обов’язковим для представлення робіт і матеріалів перед виставкою. Тому благодійний фондвідгукнувся на звернення Віктора Шевця.
«Перше знайомство з художником та його мамою одразу налаштувало нас на співпрацю, її умовою було те, що ми не лише підтримаємо видання каталогу, а й роботи побачать лучани. Картини вражали кольорами, майстерністю, оптимізмом, життєлюбністю. Хотілося б, щоб якомога більше лучан побачило ці роботи, тому що у Києві з цим простіше – там багато галерей, виставкових зал, мистецьких центрів, є більше можливостей долучитися до таких світлих речей. Молоде, творче, особливе малярство треба підтримувати – це настанова нашого фонду та його засновника Ігоря Петровича Палиці», - розповіла Ірина Констанкевич.
Вона побажала митцеві натхнення та радості від творчості, а також, щоб поруч були люди, які його підтримують.
«Він різко виріс на очах художньої школи, започаткував свою діяльність в її стінах. Коли Віктор Швець презентував свої перші роботи, я побачив, що на Волині є людина, яка продовжує традиції волинських художників, але Віктор вже давно вийшов за рамки нашої області. Дитина була від Бога і для мистецтва. Я з пошаною ставлюся до його батьків, які багато зробили для становлення художника, для того, щоб він справді засвітився на мистецькому небосхилі України», - розповів директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк.
Художниця Світлана Костукевич зізналася, що назвала б виставку «Віра. Надія. Любов». Надія – так звати маму художника, яка відтворила надію, любов батька до творчості сина та віра, закладена батьками, з якою художник творить картини. Ще побажала митцеві презентувати Луцьк, Волинь та Україну в усьому світі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Антиспам Показати IP 28 Грудня 2013 14:34
А чого Палицю на відкриття не запросили?......або хоча б Івахіва з Єрємєєвим........
Аліса Показати IP 30 Грудня 2013 11:00
Самобутній художник, чудова виставка. Натхнення та успіхів!!! А на рахунок присутніх... Прийшли саме ті люди, які повинні були там бути: сім"я, педагоги, досвідчені та молоді художники, небайдужі до мистецтва люди. Краще прийти на відкриття виставки, насолодитися атмосферою спілкування, ніж шукати до чого вчепитися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus