USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

2,5 мільйона голосів на референдумі в Туреччині сфальсифіковані, - спостерігач

18 Квітня 2017 13:54
ЦВК Туреччини дозволила приймати голосувальні конверти без офіційних штампів. Порушення могли змінити результати референдуму в Туреччині, які виявилися позитивними для президента Реджепа Таїпа Ердогана і які передбачають значне розширення його повноважень.

Про це радіо ORF у вівторок, 18 квітня, заявив представник Австрії у місії спостерігачів Ради Європи на референдумі Алев Корун, передає ТСН з посиланням на Reuters.

"Існує підозра, що до 2,5 млн голосів могли бути сфальсифікованими", — заявив Алев Корун.

"Йдеться про те, що законом дозволено використовувати на референдумі тільки офіційні конверти для голосування. Натомість ЦВК Туреччини вирішила, бодай це було незаконно, що конверти без офіційних штампів мають прийматися", — додав Корун.

Відзначимо, що президент Туреччини Ердоган відкинув критику щодо незаконності голосування.

За останніми даними, опрацьовано 100% бюлетенів, 51,18% голосів було віддано "за" внесення змін, натомість 48,82% — "проти".

Нагадаємо, 17 квітня очільник ЦВК Туреччини Саді Гювен заявив, що бюлетені, навколо яких точилися суперечки, є "законними". Під час прес-конференції в Анкарі Гювен сказав, що "виборчі бюлетені і конверти, які вчора назвали нікчемними й спірними, насправді виготовлені ЦВК, легітимні, нефейкові".

В день референдуму ЦВК раптово оголосила, що голоси без штампів будуть дозволені. Унаслідок цього протест оголосила головна опозиційна Народно-республіканська партія Туреччини, яка заявила, що оскаржуватиме підрахунок голосів та поскаржиться на порушення під час голосування.

Бюлент Тезкан, заступник очільника опозиційної НРП Туреччини 17 квітня закликав скасувати результати референдуму. За його словами, люди з багатьох регіонів повідомили, що не могли проголосувати, усамітнившись, а також про те, що багато бюлетенів рахували потайки.

Тезкан попередив, що опозиція готова навіть звернутися до Європейського суду з прав людини за необхідності. Він також наголосив, що рішення ЦВК враховувати непроштамповані бюлетені було явним порушенням закону.

Як відомо, 16 квітня в Туреччині відбувся референдум щодо внесення змін до Конституції, які значно розширюють повноваження президента країни.

Голова Центральної виборчої комісії Туреччини Саді Гювен підтвердив, що більшість тих, хто проголосував на референдумі, висловилися за зміну конституції.

У відповідь на це у чотирьох районах Стамбула незгодні із результатами референдуму вийшли на вулиці з каструлями і сковорідками, висловлюючи свій протест. У той же час найбільша турецька опозиційна Республіканська народна партія буде вимагати перерахунку понад 60% голосів. Заступник голови партії Ердал Аксунгер заявив про масові фальсифікації під час референдуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus