USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Референдум у Туреччині: Ердоган святкує перемогу

16 Квітня 2017 23:43
Повноваження чинного президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана будуть суттєво збільшені після ухвалення змін до конституції, ухвалених на референдумі в неділю.

Після підрахунку даних з 99,99% дільниць по території країни прибічники референдуму лідирують, маючи 51,35% підтримки, свідчать дані державної агенції Anadolu, повідомляє Європейська Правда.

Також залишилося підрахувати дані з кількох зарубіжних дільниць, які не впливають на підсумки голосування.

Загальна кількість голосів майже сягнула 49 мільйонів, одна різниця між голосами "за" та "проти" склала лише 315 тисяч. Більше ніж 150 тисяч переваги забезпечили турки Німеччини та Нідерландів, які проголосували на підтримку ініціативи Ердогана на тлі загострення турецько-німецьких та турецько-нідерландських відносин.

Допоки порахованими є майже 99% бюлетнів і результат вказує на зміну конституції, президент Реджеп Таїп Ердоган вже привітав результати референдуму в телефонній розмові з прем'єр-міністром Біналі Йилдиримом і лідером опозиційної Партії націоналістичного руху Девлетом Бахчелі.

Про це пише Hurriyet Daily News з посиланням на канцелярію президента, інформує Gazeta.ua.

У офісі прем'єр-міністра вже анонсували на 21.00 його виступ за результатами референдуму.

Прокурдська Народна демократична партія оголосила про намір оскаржити результати референдуму, заявивши про маніпуляції у межах 3-4% голосів.

Як відомо, на референдум у Туреччині було винесене питання змін до конституції, за якими президент Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, двоє людей загинули та ще одна особа отримала поранення під час сутички, яка сталася в населеній переважно курдами турецькій провінції Діярбакир під час референдуму в неділю, 16 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus