USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

2,5 мільйона на житло родинам загиблих лучан – за цінами, яких немає

25 Серпня 2015 17:41
Мінрегіонбуд пропонує Луцьку купувати житло сім’ям загиблих воїнів за неіснуючими цінами.

Луцький бюджет отримав 2,5 мільйона гривень на придбання квартир для родин загиблих воїнів під час антитерористичної операції та інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради сьогодні, 25 серпня.

Начальник управління фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова повідомила, що місто отримало 2,5 мільйона гривень, але їх обмежили вартістю квадратного метру житла. Мінрегіонбуд визначив, що вартість метра квадратного такого житла має складати 6,8 тисячі гривень. Та у Луцьку таких цін не бачили. Мінімальна вартість метра квадратного в Луцьку – 14 – 14,5 тисячі гривень.

Заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла, що свого часу з такої ситуації виходили, коли купувалося житло афганцям. Тоді лучанам пропонували доплатити різницю.

Але запропонувати таке родинам загиблих – про це навіть мови не може бути, зауважила вона. Відтак, Луцька міська рада надіслала звернення до Мінрегіонбуду, з проханням пояснити, як знайти вихід з цієї ситуації.

Лілія Єлова припустила: можливо, Мінрегіонбуд вираховував середню ціну житла по всій Волині, враховуючи вартість житла в обласному центрі, райцентрах та селах, тому й отримали таку міфічну ціну.

Сьогодні на квартирній черзі в місті - 18 родин зазначених категорій, які потребують покращення житлових умов. За виділені гроші, за пропонованою ціною Мінрегіонбуду (6,8 тисячі) можна було б придбати 5-6 квартир. Але що робити зараз з квартирами, які вартують по 14 тисяч за метр квадратний – у міськраді поки не знають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кум Показати IP 25 Серпня 2015 18:03
Ну да , знайшли кому довірити гроші ділити ! Єлова корупціонер ще той , з януковської податкової , а те що об'яви по місту на нове житло по 11 тис висять , вони в очі не бачать , тільки по 14 . Різниця 3 тис з квадрату , норм бізнес . А на вторинному ринку пошукати розуму не вистачає , от там і є по 6 тис. Одним словом були злодюгі , вони і далі є , а люстрація - це для бидла та лохів
справедливий Показати IP 25 Серпня 2015 19:52
Якби надали забудовнику безкоштовно земельну ділянку, вартість житла могла бути ще меншою, але при таких обставинах нічого бідненькі можновладці не зможуть заробити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus