USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

9 міських рад на Волині - в інформаційних аутсайдерах

3 Листопада 2015 12:44
9 з 11 міських рад Волині порушують закон «Про Доступ до інформації». 82% міських рад Волині не виконують вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині розміщення контактної інформації на офіційному сайті. Такими є результати моніторингу Центру політичних студій та аналітики (Київ).

З 11 міських рад 3 не мають офіційного сайту, а саме: Любомильська, Устилузька, Берестечківська, що складає 27% від загальної кількості рад. Жодної контактої інформації не вказано на сайті Горохівської міської ради. А ось решта міських рад мають повну інформацію про місце розташування, поштову адресу та контактний телефон.

Зробити запит на публічну інформацію в міські ради Волинської області буде проблематично, тому що дізнатись необхідну поштову адресу, телефон та електронну скриньку для надсилання запитів, можна буде лише на сайтах Луцької та Володимир-Волинської міських рад. Таким чином 82% міських рад Волинської області не мають потрібної контактної інформації для подання запитів.

Горохівська, Любомильська, Устилузька і Берестечківська міські ради відзначились тим, що громадяни не лише не зможуть втілити своє право на доступ до публічної інформації, але і взагалі зв’язатися з працівниками даних міських рад.

Довідково. Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої прозорості, публічності та підзвітності.

До слова, раніше повідомлялося, що Волинська ОДА посіла останнє місце в рейтингу обласних державних адміністрацій з інформування громадян з питань євроінтеграції згідно з висновками моніторингу інтернет-сайтів усіх обласних державних адміністрацій. РЕЙТИНГ

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ «ДОКТОР СВИН» ВІДПОВІДАЄ ЗА ВОЛИНСЬКУ ОДА І ХТО ВІН ТАКИЙ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus