USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

Аваков пишається усіма, кому вручив зброю

29 Січня 2017 23:08
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що за час свого перебування на посаді вручив за заслуги 1322 одиниць зброї цивільним і службовцям за різні заслуги, - повідомляє Радіо Свобода із посиланням на Facebook міністра.

«Я вручив за 2014-2016 роки 1322 одиниці нагородної зброї. Більше всіх міністрів разом узятих. І вважаю, що діяв в поточній ситуації адекватно, і був гордий за кожного, кому вручав зброю», – сказав Аваков.

У поясненні яким категоріям громадян він видає нагородну зброю і чому Аваков вказав, що відзначає таким чином, серед інших, тих депутатів та чиновників, які проявили активну діяльність під час подій Революції гідності, у конфлікті на Донбасі та в контексті подій довкола окупованого Криму.

«Нагородна зброя, вручена мною і депутатам, і державним службовцям. Тут для мене включався дуже ясний критерій.Нагороди отримували депутати останніх скликань, які брали активну участь у подіях на Майдані і ті, хто так чи інакше активно діяв у цій ситуації військового конфлікту на сході і в Криму. Виходячи з тих же критеріїв вручали нагородну зброю і членам уряду, співробітникам апарату РНБО, інших органів виконавчої влади», – сказав Аваков.

Він зазначив, що рішення нагороджувати цивільних і службовців – це його право, яким він «активно користується».

Серед нагороджених ним як міністром внутрішніх справ Аваков вказав військових, волонтерів, поліцейських, прикордонників, рятувальників, пожежників, артистів, журналістів та інших.

«Не вручав – негідникам, пройдисвітам з грошима», – сказав Аваков.

Він додав, що було ухвалене рішення не оприлюднювати повних списків нагороджених, переважно військових і поліцейських, бо дані про них можуть завдати шкоди професійній діяльності чи особистій безпеці.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало список волиняни, які отримали зброю від Авакова. Зброю від міністра внутрішніх справ отримали волинські нардепи: Ігор Єремеєв, Степан Івахів, Сергій Мартиняк та Ігор Лапін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 29 Січня 2017 23:20
Ну а сам собой то как гордится....
Луцьк Показати IP 30 Січня 2017 11:20
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ Н А К А З 07.05.2010 N 165 Про відомчі заохочувальні відзнаки МВС "Вогнепальна зброя" та "Холодна зброя" . Проте не вказано які види вогнепальної зброї (пістолети, револьвери та інше). Міністр вручає автомати та кулемети, це вже напевно ніякого відношення до заохочення немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus