USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Киву позбавили звання кандидата наук та права на нагородну зброю

16 Листопада 2021 20:01
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підписав наказ, яким позбавив права народного депутата від фракції «Опозиційний блок – За життя» Іллю Киву на нагородну зброю, яку йому було видано у 2015 році. Іллю Киву також позбавили й звання кандидата наук

Про це Монастирський повідомив у Facebook, передає УНІАН.

«Підстава: його негідна поведінка й дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені Української держави. Перед законом усі рівні. Народні депутати – не виняток. Так само мною будуть позбавлені права на нагородну зброю й інші особи, якщо вони будуть порушувати закон, використовувати зброю для провокативних дій чи роздмухувати ненависть у суспільстві», – наголосив Монастирський.

Як пише УП, йдеться про два пістолети – Glock і Стечкіна, які були видані 2015 року Арсеном Аваковим.
Також глава МВС анонсував, що в Україні до кінця року запрацює електронний реєстр зброї, який «не змогли чи не захотіли робити багато років’.

«Процес оформлення мисливської та спортивної зброї буде спрощено, а контроль за її зберіганням та навчанням – суттєво посилено», – зазначив Монастирський.

За словами міністра, кожен має пам’ятати, що зброя – це відповідальність.

«А мати нагородну зброю – це велика честь, і ніхто не має права цю честь плюндрувати негідною поведінкою! Безпека громадян і честь держави – понад усе!» – зазначив міністр.

Як пише Политика Страны, Ілля Кива заявив, що комісія Міністерства освіти позбавила його звання кандидата наук.

«Влада не лише позбавила мене нагородного пістолета, але й сьогодні під час обшуку змусили комісію в Міністерстві освіти винести рішення про позбавлення мене звання кандидата наук на підставі того, що хоч у моїй дисертації немає плагіату, але, за рішенням комісії, немає новизни. Це черговий формальний привід влади дискредитувати мене. Сьогодні також пройшли обшуки у квартирі, де мешкає моя друга дочка за тими ж моїми статтями», - сказав Кива.

Читати ще: Нардеп Ілля Кива осоромився на захисті дисертації. Відео

Він заявив, що рішення Міністерства освіти та рішення нинішнього міністра внутрішніх справ буде в законному порядку оскаржене в суді.

Нагадаємо, захист дисертації Киви почався зі скандалу. Додамо, що частину журналістів не пускали на захист кандидатської дисертації Киви нібито через карантинні обмеження. Львівський лікар та колишній речник МОЗ Олександр Ябчанка спалив свій диплом кандидата медичних наук, протестуючи проти того, що Ілля Кива захистив ступінь кандидата наук.

Як ми писали, 16 жовтня Ілля Кива записав ролик, на якому він стріляє з автомата в повітря в парку, відзначивши річницю вбивства Бандери співробітником КДБ Богдана Сташинського.

Згодом за фактом стрілянини з вогнепальної зброї проти нардепа відкрили справу.

Крім того, за привітання Володимира Путіна з днем народження, проти Киви відкрили кримінальне провадження за статтею про держзраду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
111 Показати IP 16 Листопада 2021 20:17
Тому ушльопку кулю в лоб потрібно, а не позбавлення нагородної зброї
неушлёпку до 111 Показати IP 16 Листопада 2021 21:45
Кива один из тех, кто 2014-15 таких как вы на войну собирал, а потом аваков решил разложить яйца в разные корзины. Ничего личного. Только деньги. Найдите фото: он, корчинский и кива или куча еще с ним.
Ну й? до неушлёпку Показати IP 17 Листопада 2021 07:48
То така особливість ОПЗЖопи, в них й Рабінович за совка сидів, а зараз на нього наярює (як Кива в Верховній Раді). Чи Мертвечук приймав участь в судилищі над Стусом, а зараз як його стали чавити, за мямлив за правосуддя та справедливість. ОПЗЖ - організація півнів заробляюча ж. пою
Особливо Показати IP 17 Листопада 2021 11:19
Сподобалась фраза виведення виведення з можливого оточення спецбатальйону МВС * світязь* у кількості 36 чоловік , сама назва батальйону більша ніж було в ній людей.І як це так наших героїв якийсь Кива з *котла * чуть не за ручку виводив, де ж були наші *стратеги*?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus