USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Бюджетні установи Волині беруть на роботу в обхід Центру зайнятості

15 Березня 2014 11:11
Фахівці з вищою освітою не можуть отримати інформацію про вільні вакансії в бюджетних установах через служби зайнятості.

Про це повідомив депутат Сергій Слабенко під час другого пленарного засідання 24 позачергової сесії облради вчора, 14 березня.

Він зазначив, що чимало волинян розповідають про те, що на роботу приймають вчителів, лікарів, держслужбовців в органи державної влади без інформування служби зайнятості.

Тож людям з вищою освітою практично неможливо скористатися послугами служби зайнятості, вважає він.

«Чи не вважає служба зайнятості за потребу ініціювати закон про притягнення до відповідальність керівників державних установ, або тих, які фінансуються з бюджету, за те, що вони не повідомляють службу зайнятості про наявність вільних вакансій, які вимагають вищої освіти», - адресував своє запитання службі зайнятості депутат.

Керівник обласного центр зайнятості, депутат Волиньради Раїса Кучмук погодилась з таким твердженням. Крім того, вона зазначила, що в Україні немає практики резерву кадрів, є ще й такий момент, коли пенсіонери займають місця, на яких могли б працювати молоді кадри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 15 Березня 2014 11:22
Cлабенко як юрист повинен знати, що такий закон уже є. А чому служба зайнятості не штрафує тих, хто їх не повідомляє - це запитання до служби зайнятості. Крім того, прийняття на державну службу має й свої особливості, в основному - через конкурс (чекати 1 місяць), тобто вакансія в базі даних ЦЗ "висітиме" десь 1,5 місяця до моменту прийняття, що не передбачає єдина технологія за якою працює служба на сьогоднішній день (мова йде про оперативні вакансії). Призначення заступників керівни ків ОДА та РДА а також керівників структурних підрозділів здійснюється за поданням голови ОДА, РДА та через погодження з відповідним вищестоячим органом державної влади. ПОГОДЖЕННЯ ЦИХ КАНДИДАТУР З МАЙДАНОМ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНЕ ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ. Це також ПОВИНЕН знати шановний Слабенко. Але на сьогоднішні керівники ЗАКОНОМ не керуються.
баба клава Показати IP 15 Березня 2014 11:26
сміх та й годі. А САМІ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ ЦЗ ТЕЖ СТОЯЛИ НА ОБЛІКУ, ЩОБ ОТРИМАТИ ТАКЕ МІСЦЕ? на черзі в управлінні (відділі) освіти можна стояти 15 років. як знайомих нема. а в ЦЗ такі вакансії, на які ніхто не погоджується. для чого Цз потрібен - ліквідувати як установу.
зайнятий до баба клава Показати IP 15 Березня 2014 11:52
Як ліквідувати? А як пані Кучмук буде гроші відмивати, які рікою течуть на забезпечення зниження безробіття, а безробітних все більше і більше...?!:)
дід Свидригайло до зайнятий Показати IP 15 Березня 2014 11:55
Був такий пан Галицький - директор українського ЦЗ, так той так докерувався, що сидить.
Джулія Показати IP 15 Березня 2014 11:49
Теж мені-Америку відкрили! Така ситуація років 10.
Ірина Показати IP 15 Березня 2014 11:50
центри зайнятості віджили себе-це паразитуючий рудимент на тлі держави,який відмиває гроші.Їх треба ліквідувати.
Депутатка Показати IP 15 Березня 2014 14:51
Прийняти закон, щоб пенсіонери йшли вже з роботи. Хай молоді працюють і приймають закони про підвищення пенсії людям, що досягли пенсійного віку,і відпочивали. Бо поки при владі не буде молодого покоління - в державі не буде нічого.
Люди до депутатка Показати IP 15 Березня 2014 17:53
Ви праві пенсіонери сидять на теплих місцях,а молоді без волосатої руки не можуть влаштуватися на роботу,тому що кругом хочуть з досвідом.А де взяти,якщо тобі 20-25 років.Молоді,свіже мислення погляди хай розбудовують державу.
петро Показати IP 15 Березня 2014 18:20
Центри зайнятості для дурачків там ніхто роботу не шукає просто обліковують безробітніх. Якщо немає блату то гуляй безробітним.
Андрій Показати IP 15 Березня 2014 18:54
Я думаю,що така структура як Центр зайнятості це маріонетка в руках влади по відмиванню коштів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus