USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Біженців зі Сходу розселятимуть по волинських селах

26 Червня 2014 12:31
Більшість тих, хто приїжджають з «гарячих точок» України на Волинь, хочуть оселитися в Луцьку. Втім з цим виникають труднощі. Для вирішенням проблеми вирішили надавати прихисток в селах.

Під час засідання оперативного штабу за участю голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 26 червня, обговорили ситуацію щодо переселенців, які прибувають на Волинь.

У департаменті соціального захисту населення Волинської ОДА наголошують, що ситуація змінюється погодинно. Наприклад, вчора зареєстрували 138 чоловік, а вже сьогодні, 26 червня зранку - 146 біженців приїхали в область. Це - 44 родини.

З них - 51 жінка та 27 чоловіків.

«Тут виникають спекуляції, що, мовляв, чоловіки в нас переховуються від війни, а наші волиняни їдуть на Схід. Насправді ж, майже всі, хто приїхав із зони АТО – пенсіонери, є лише 5 людей віком до 35 років», - пояснює директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Світлана Мишковець.
Вона інформує, що біженці зазвичай оселяються в Луцьку і районі, через що виникають труднощі з їх розселенням. Однак переселенці є і в Нововолинську, а також в Іваничівському, Шацькому, Ківерцівському, Маневицькому, Горохівському, Ковельському районах.

Зі слів Світлани Мишковець, на Волині трапляються унікальні випадки, коли заможні краяни за свій кошт знімають квартири для біженців.

Щодо їх працевлаштування, розповідає керівник центру зайнятості, то гості - значно активніші в пошуках роботи, ніж волиняни й мають чималі успіхи.

«Вже працевлаштовані 19 людей, ще 10 - на стадії працевлаштування. Якби усі клієнти були такими активними, то безробітних у нашому краї було б значно менше. Також ми підтримуємо зв’язок і з роботодавцями, вони - задоволені», - інформує директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук.
Аби «пробити» інформаційну зомбованість людей на Сході України, губернатор попросив приймати переселенців з особливою гостинністю.

«Як ми поставимося до цих людей, така інформація піде на схід. Це буде сильніше російської брехні, якою тиснуть на місцеве населення. Тому варто бути особливо турботливими до наших гостей, бо тим, що ми створюємо для них умови – боремося з війною, аби переконати луганчан, що ми їх любимо, що ми - єдина Україна», - наголосив Пустовіт.

Щоб вирішити проблему із поселенням біженців, наприкінці наради вирішили підписувати з ними певну угоду, аби люди були готові поселитися там, де їм рекомендують, зокрема, в сільській місцевості.

Нагадаємо, редакція повідомляла, що на Волині ведуть антиукраїнську інформаційну війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Аня Показати IP 26 Червня 2014 12:42
А цей,що у прибутковому, курортному Шацьку бізнесом займається-це нормально. Бугай,хай їде захищає свій Донецьк.А то приїхав не землю пахати, а нас дурних дурити ще й гроші на нас заробляти.Правильно в села і хай працюють, вони мають пенсії такіж як ми нам ніхто нічого не дає
ЛУЧАНКА. до Аня Показати IP 26 Червня 2014 14:15
Цілком правильно. В нас місцеве населення теж не мае роботи житла. А їм подавай квартири роботи . А своїх куди подіти?В села їх селити причом далекі. Нас би вони навряд чи забезпечили подібним. P.S
Анонім Показати IP 26 Червня 2014 12:42
Щось западенців на сході не дуже привітно зустрічають. Та і черги в Луцьку на житло великі. По моєму це як в радяньські часи , коли союз допомагав всім підряд , а власний народ жив у злиднях.
Sieger до Анонім Показати IP 26 Червня 2014 12:56
А Союз і лишився. Тільки кордони на папері провели, а в іншому все як було, так і лишилось.
українець Показати IP 26 Червня 2014 13:10
і розмістимо!!!!!
Аграрій Показати IP 26 Червня 2014 14:02
Приймемо і роботу дамо
Анонім до Аграрій Показати IP 26 Червня 2014 14:11
До тебе на город, хай ідуть і пашуть, а ти їм костомашку обгризену дасиш. Задарма ніхто нічого не дає, а вони не ліпші нас.Хай беруть городи і вперед в Камінь-Кошмарський,там село пропадає, бо полішуки в в Кийові і в Луцьку
ЛУЧАНКА. Показати IP 26 Червня 2014 14:19
Тільки по селах і селити . А де ще вони хотіли ? В місті?Своїм роботи толком нема. А вони чим кращі? В шацьку добре знають як гроші заробляти. Вже й прибутки порахував. Безсоромне бидло.
Metaller Показати IP 26 Червня 2014 14:46
Такими словами ми самі з себе бидло робимо... Не всі там однакові і не всі за Расєю кричали! Я впевнений, що сюди їдуть 90% тих, які не хотіли ніяких "республік", сепаратистів і расей. А ви до них так... Яке враження від себе ви залишите? Що Путін правий і тут живуть другосортні люди?
Анонім до Metaller Показати IP 26 Червня 2014 15:05
А нам байдуже, якого враження у вас про нас. Ви нас вбиваєте, називаєте бандерами, а чого ми до вас повинні ставитись по іншому. Хто знає,що ви переслідуєте, там все лишили тут на халявку бідненьким дають і роботу вже медсеттрами, а хай підуть наші влаштуються медсестрою, чи викладачем, Я вже 8 років стою на чергу,щоб попасти в школу,ніхто не бере, всі свої там по блату кум,сват,брат. В села їх і на Полесся,хай працюють кацапи. Вони ледачі робити не будуть, ви їх запитайте,де вони там робили і що? А нічого, пили і спали
Лучанка до Анонім Показати IP 11 Липня 2014 18:25
Цілком підтримую вашу думку.
Оля Показати IP 26 Червня 2014 15:10
У мене знайома 37 років,як я з нею поспілкувалася,то прям очуміла.Яке в неї бачення про нас. Каже,якого чорта ви пхаєтесь до нас і визволяєте нас. Нам добре, ми хочемо бути самі ні з Росією ,ні з Україною.Ви прийли на нашу землю і ми вас вбиваємо. У вас своя земля , а ви їїзахищати приперлися.У нас нема чеченців, росіян-це наші донецькі захищають свою землю.Про що може йти мова.Коли молода,освічена, викладачка ,таке городить. То хто ці донецькі чи луганські. Добрі люди ні. Кацап є кацап.Вірити цьому народу не можна.Ніколи вони не будуть українцями,бо це кацапи
Лена Показати IP 26 Серпня 2014 16:27
Хотя я сама с Луганска,я националистка,родные на Волыни.У меня в Луганской семье раскол,что даже не родычаемся.Не надо всех сравнивать,все разные.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus