USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Боротьба за будинок між луцьким суддею та волинянами продовжується

15 Липня 2015 14:19
Колишні мешканці будинку в селі Липини Луцького району не втрачають надії повернути своє колишнє житло. Люди звернулися до Феміди, аби та визнала незаконним торги, на яких суддівська родина купила майно. Скаржники кажуть, що їх до торгів не допустили, причому під час самої їхньої процедури було чимало порушень.

Розгляд справи щодо придбання будинку на вулиці Ветеранів, 22 родиною судді Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка відбувся сьогодні, 15-го липня, у приміщенні Апеляційного суду Волинської області.

Зауважимо, що апеляція розглядає справу, яку повернули на повторний розгляд рішенням Вищого спеціалізованого суду.

Нагадаємо, усе розпочалося із рішення Луцького міськрайонного суду від 24.06.2010 року, коли виселили громадянку Ольгу Таран, її дітей, чоловіка та матір із власного будинку через кредит у «Райфайзен Банку Аваль».

Далі, вже 16.11.2012 року провели публічні торги, на яких теща судді Луцького міськрайонного суду Ковтуненка Віра Смокович придбала будинок і земельну ділянку площею 0,1808 гектара для будівництва і обслуговування цього будинку, господарських будівель і споруд. Зауважимо, вона була єдиним учасником торгів, що заборонено. В той же час будинок був під арештом.

Так, через численні порушення торгів Ковельський міськрайонний суд визнав їх недійсними 11.11.2014 року. Втім, досі Ольга Таран проживає у найманій квартирі, а в її будинку – суддівська родина. Аби допомогти волинянці нещодавно суддів намагалися виселити, втім, це не вдалося.

Зазначимо, що суддя Віталій Ковтуненко – це саме той одіозний представник Феміди, який під час подій на Майдані ухвалював рішення про взяття під домашній арешт трьох активістів Майдану. А його захисник Петро Олексійович Воробей - колишній начальник відділу державної виконавчої служби.

На початку судового засідання представники різних ЗМІ представили свої клопотання, аби здійснити відео-, фотозйомку та провести трансляцію. Втім, Ковтуненко різко заперечив, мовляв, усі висвітлюють події неправильно.

«Я категорично заперечую, бо це не врегульовано законодавчо. Оскільки ці ЗМІ неправдиво висвітлюють події – тому я і заперечую», – сказав відповідач.

Хоча судове засідання і відкрите, Феміда відхилила запити усіх журналістів.

Захисник волинянки, яку виселили, попросив підтримати позов про накладання арешту на будинок, мовляв, раніше помешкання було під арештом, але попри це суддівська родина переоформила його на себе. «Чорні мантії» пішли вирішувати питання у нарадчу кімнату.

Зауважимо, що Ковтуненко та його захисник грубо вели себе із журналістами, зокрема, коли судді пішли у нарадчу кімнату та оголосили перерву, вони почали заважати роботі представників ЗМІ й намагалися заборонити фотографувати позивачів та присутніх у залі, хоча ті не заперечували, і, навіть, просили це зробити.

Після перемовин Феміда вирішила задовольнити позов частково: накласти арешт на будинок та земельну ділянку, заборонити Смокович, її представникам, реєстраторам здійснювати перереєстрацію будинку.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ярослав Богачук, який представляє інтереси жінки, яку виселили, наводить факти, як його підзахисну незаконно позбавили житла.

«26-го вересня 2014-го року Ковельський міськрайонний суд області виніс ухвалу, згідно з якою наклали арешт на житловий будинок № 22 на вулиці Ветеранів, заборонили Ковтуненку, Смокович, державній реєстраційний службі Луцького районного управління юстиції здійснювати перереєстрацію прав на житловий будинок. Втім, реєстраційна служба таки порушила вимоги Феміди. Згідно із витягом із Єдиного реєстру, Ольга Таран є власником будинку із 30.12.2013-го року. Так, попри суддівську заборону, державний реєстратор переоформлює майно на суддівську родину 21.05.2015-го року, а це все незаконно», – наголосив представник позивачки.
Під час судового засідання учасники попросили викликати свідків. У зв’язку з цим, розгляд справи відклали до 29 липня на 10 годину.

Чи дійсно теща судді провела реєстрацію попри заборону, Віталій Ковтуненко не зміг відповісти, мовляв, не знає, його у ці справи не ввели.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Лучанин Показати IP 15 Липня 2015 15:48
Я не розумію чого причепилися до судді, він чесна і порядна людина, якщо купив будинок - були підстави.
микика до Лучанин Показати IP 15 Липня 2015 17:18
шановний лучанин коли в вас температура не пишiть коменти,сходiть до лiкаря
Я до микика Показати IP 15 Липня 2015 19:21
микика сходи покикай
Андрій до Лучанин Показати IP 15 Липня 2015 19:48
Де ви бачили порядного суддю в "системі" прокурватуро-суддівських? Може краще спитаєте ЗА ЯКІ бабоси хатинка побудована, та на чому той суддя їздить? Доходи "закомп'ютерізовані" з 2000 року, скільки років "судді" не треба їсти й пити складаючи гроші на "хатинку"? впевнений, що це не останнє, та в тещі й родичів не одна "хатинка" на рахунках наколядована! Порядний суддя в цій системі НЕ виживе. Зіжруть!
Анонім до Лучанин Показати IP 16 Липня 2015 01:19
журналісти, які ви темні!!! через те й нічого не зняли Про судоустрій і статус суддів, ст. 11 Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав.
Ну і де? Показати IP 15 Липня 2015 15:50
Відкрив цю "правдиву" і об'єктивну статтю виключно заради коментарів.... І пусто! Не цікаво навіть...
Ну-ну до Ну і де? Показати IP 15 Липня 2015 16:15
А був би чесний суддя, то б не просив заборонити зйомку і не боявся б журналістів!!! Але ж у нас сам відповідач дуже "чесна" людина, створила родинний клан Феміди, та й і всі недоторкані, то як його Законом накажеш - ніяк!
Читач до Ну-ну Показати IP 15 Липня 2015 17:22
Ну які йопта журналісти, кого боятися? В слові хата три помилки зроблять... Невігласи полувумні
Читач до Ну-ну Показати IP 15 Липня 2015 17:24
Хоча б Смокович чи Смакович???
Ігор до Ну-ну Показати IP 15 Липня 2015 17:39
А в чому нечесність судді ? В тому що заперечив відео і фотозйомку. Питання якщо Ви уважно читаєте не стояло вивести журналістів з залу засіданнь.... Так що не будемо перекручувати факти ...
Василий Показати IP 15 Липня 2015 15:55
Где комменты...? Алло ...!!! Налетайте рвать судью....!!! Воробья еще до кучи. Самооборона в тренде....сегодня. Моклица в Контакте с плейбоем в руках. Рыжков наконец то заработает на квартиру потому как отцовскую просрал.... Климчуку по ходу деньги за машину отдали. Налетайте рвать судью и бывшего исполнителя......!!!!
СТОП Показати IP 15 Липня 2015 17:19
А чи не той це Воробей - хабарник, що сбушнікі на хабарі його влупили і погнали з виконавчої?
Ги до СТОП Показати IP 15 Липня 2015 19:39
той-той, такий в очочках
Воробей до СТОП Показати IP 15 Липня 2015 20:40
Ти мені давав особисто, чи ти мене гнав...? Чи тобі цікаво екскрементів накидати на ВН..... Судячи по лексикону ти маєш відношення до певних структур. Набери тому самому Вороб"ю і розкажи особисто , чи слабо ? Чи тільки анонімно можеш тут виплітати. ? P.S. можу дати номер . В мене є......Пиши чуділа.
Віка Показати IP 15 Липня 2015 17:21
Да саме той корупціонер, а його дружина зараз Новосад Лєна, районний реєстратор, також ще та хабарниця, бере і зараз здирає попри цнапи. Правда розлучилися вони.
Западенка Показати IP 15 Липня 2015 18:03
Суддю "рвати"не потрібно!Це ж суддя,який назначений з окупованої території.Там у нього були дітки та дружина.Але він "забув"про них.Всі знають,що він не зовсім лояльний до "западенців.Ось чому його справи до Майдану наводять на особливу думку!Якось ніхто на це не звертає увагу.А,зверніть увагу на те, що він до цього часу користується майном дітей,яких виселив!Він же не дав навіть трусиків ім.Невже важко було хоча би віддати особисті речі сім'і?!Ну,може,не протокольно!Але це все в стилі ЛНР та ДНР!Родом вони з відти!Ось хто судить нас!Хіба це справедливо?Це ж дикість -користуватись речами іншої людини!Це ж до якої дико ті потрібно опуститись!А він же людина з вищою освітою,забезпечений матеріально!Тоді - де ж інтелігентність,порядність?!Та я думаю,що в глибокому селі є більш інтелігенті люди,хоча вони не мають вищої освіти та зовсім не забезпечені матеріально!Мені дуже соромно за таких суддів(адже вони вершать закони правди).Та,по їхньому,правда буває різною.Точніше,їхньою!Та,(виникає питання)чи є правдивою чи такою ,як зараз на окупованих територіях?!І ,чому зараз судді (у яких глибокі корені)вершать право на території заходу!!!
Антон до Віки і Стоп Показати IP 15 Липня 2015 20:25
А що вас панове бентежить саме більше...? Те що Вороб"я погнали, чи те, що його бувша дружина працює на посаді...? А чому ти СТОП не напишеш, що пану Паньку який всунув Вороб"ю гроші, через рік дали вісім років, бо дуже "чесний" правдолюб був. І прицьому людей кидав ? Чи чекістам таким як ти, не дозволять правду писати..? До Віки,.... А в тебе до Вороб"я і до бувшої жінки моменти якись, чи як ? Бо Воробей трохи совав шмаття, можливо ти одна із них. Невдоволена....
я Показати IP 15 Липня 2015 21:06
Петро порве .взяла кредит. Хата в заставі. Банк щось мовчить.наберуть кредитів людина купила хату з аукціону.які до неі питання. Добросовісний набувач.потім кажуть чого не йдуть інвестиціі. Судів судів а не суддів розвелось. Гроші баба на адвоката має. Іди заплати проценти. Хотіла кинути банк. Живи все життя в судах. Ще діти будуть віддавати як правонаступники. Подумай бабо. А що судді є поняття закону а є справедливості.
петро Показати IP 15 Липня 2015 23:00
Мені десь там той суддя,але журналісти пишуть лажу на торгах були і другі люди,я сам хотів купити ту хату. А відносно справ по майдану,то то наші мудрі судді кинули гнилі справи на чужака. Кожен із них тоді вирішив ті суди так само, а так тепер винен у всьому один ковтуненко.Ще й активісти розпікають. ......блін нічого не міняється, одна заказуха. А ця згорьована на фотці бабло тулить на " решение вопросов", кредит взяла-віддай.
Спостерігач Показати IP 15 Липня 2015 23:12
Знову суд !!! Схема не повернення кредиту і залишення за собою будинку в шахраїв така. Кредит у розмірі 150000 доларів США взяв у банку чоловік шайрайки Таран. За кредит в іпотеку Таран віддала пошарпаний будинок. Хоча катається на "Джипах", в банк кредит не повертає, а зараз хоче повернути будинок. Чоловіка Таран засудили за фінансове шахрайство і присудили йому покарання у вигляді штрафу аж 1700 гривень, це не сон, такий штраф за отримання у шахрайський спосіб 150000 доларів США. Ще й від покарання його звільнили за строками давності притягнення до кримінальної відповідальності, тобто навіть цей "штраф" він не заплатив у державу!!! Відбуваються перші торги по іпотечному будинку, але шахраї не йдуть викупляти свій будинок за первісною ціною, тому що вона ще велика та гроші підуть у банк - не вийде вкрасти більше. Ці торги не відбулися і Таран їх не оспорює, їй це вигідно і чомусь її мама не конкурувала купити на перших торгах будинок, тому що на других він буде дешевший і меншу суму прийдеться повертати в банк, а якщо на других торгах не буде покупців, то на третіх - ціна на будинок зовсім знизиться і тоді мама Таран уже купить будинок. У такий спосіб в банку береться кредит 150000 доларів США, а іпотечний будинок викупляється шахраями менше як за 30000 доларів США і в кармані 120000 (150000 - 30000 =120000) доларів США, які віддавати до банку не треба: чоловік засуджений, будинок викуплений назад на маму. Це така схема. Але Таран не повезло: на другі торги прийшло чотири покупці і один з них купив будинок за 400000 гривень або 50000 доларів США, які направлені в банк на погашення кредиту. Але тут знову підфортунило Таран - покупцем є теща Ковтуненка, який є суддею, якого можна ображати, шантажувати... Висновок: якби покупку зробила не теща судді Ковтуненка, то й цієї казочки не було б. "ВН" тільки казочки може робити на замовлення шахраїв, а більше слабо... Справедливість наступить.
До Спостерігача до Спостерігач Показати IP 16 Липня 2015 09:57
Віро Іванівно Смокович, ви не соромтеся підписуватися. :)
юзік Показати IP 16 Липня 2015 00:18
ця вся зграя яка включає боржника банка та оте чудо в чорному від якого весь Луцьк в шоці!!! знаю їх всіх так вийшло по роботі, 1.кредит брав ? брав!!! 2.хату в іпотеку дав ? дав !!! 3.кредит не платив? не платив !!! плюс ходив і бухав до 2013 коли з хати виселили ,а гуляв так нормально.ну а інший рішнув хату в липинах за "палтаху" з начинкою .Але всі забули за стягувача який якось чомусь не заперечував що така низька ціна майна?....для вас учасники схеми : 1.зацікавлений в кого мотив покупець.2.учасники ,експерт який оцінював,стягувач який не оскаржував.
Володимир Показати IP 16 Липня 2015 03:41
Пєтя і Віталій Володимирович не позортеся-ідіть та домовляйтесь із бувшою власницею,бо буде скандал який закінчиться "плачевно"!
юля Показати IP 16 Липня 2015 14:52
Це дуже гарний прокурор .....
ольга Показати IP 17 Липня 2015 19:21
Скільки тим суддям треба тих маєтків, грошей, ставочків, машин, високих заборів...... Що у них є святого, крім багатства?Хоча б про одного з них написали, що має гарну бібліотеку, багато читає, чи може меценатством займається..... Ниці люди, не цікаво знати про їхні судові процеси в бою за чуже майно, рано чи пізно людські сльози повернуться до них....
Монітор Показати IP 19 Липня 2015 15:09
А хто це біля Таран сидить?
Парень Показати IP 31 Серпня 2016 18:18
Хто,хто, той шо хату забрав, бач пику наів, довольний гад

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus