USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будинку Волинської облради загрожує затоплення

22 Січня 2016 11:54
Замінити систему водопроводу, яка вже не підлягає ремонту, просять в комунальній установі «Управління будинком Волинської обласної ради».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 22 січня.

Як повідомив начальник комунальної установи Микола Рижук, він просить залишати 100% від плати за оренду приміщень будинку залишати на балансі установи. Наразі 50% коштів надходить в обласний бюджет і 50% залишається установі. До прикладу, дохід від оренди приміщень не бюджетними орендарями становив 7 931 гривень за місяць, з яких 4041 гривню отримує управління будинком облради.



Член комісії Вячеслав Рубльов запитав, які проблеми з обслуговування приміщення має управління.

Микола Рижук повідомив, що будинок побудований у 1988 році, є чимало проблем з системою водопроводу, який потребує не капремонту, а повної заміни. З його слів, у підвальному приміщенні водопровід у такому стані, що у будь-який час будівлю може затопити. Також потрібні кошти на протипожежну сигналізацію та заміну ліфта (1,2 мільйона гривень). Найбільш нагальною проблемою є водопровід, на заміну якого потрібно 400 тисяч гривень.

Своєю чергою, член комісії Святослав Кравчук зауважив, що посадовцю варто підготувати точний план використання коштів, адже грошей, які надходять від оренди, не вистачатиме.

Вячелав Рубльов звернув увагу на те, що значна частина приміщень будинку перебуває у оренді за 1 гривню, тож таким чином управління ніколи не заробить достатньо коштів для обслуговування приміщень. Він пропонував використати для ремонту будинку кошти, що передбачені в обласному бюджеті на висвітлення діяльності облдержадміністрації та обласної ради. Депутат наголосив, що ОДА є органом Кабміну та Президента, тож щороку виділяти кошти місцевого бюджету на висвітлення діяльності облдержадміністрації недоцільно.

Своєю чергою, член комісії Сергій Слабенко пропонував затвердити програму підтримки комунальних підприємств, у якій передбачити відсоток від надходжень від орендної плати на потреби цих підприємств. Члени комісії підтримали пропозицію депутата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 13:20
Бажаю добре їм поплавати!
МДА Показати IP 22 Січня 2016 14:40
а будинки на перемоги побудовані в 50-60 роках..то там що треба робити з трубами))))і
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 14:46
ЕХТІАНДРИ *УЄВІ.....
Толік Показати IP 22 Січня 2016 14:55
Не треба там нічого міняти. Нехай живуть так, як і усі звичайні люди, які платять комунпослуги, а послуг не отримують.
Степан Бандера Показати IP 22 Січня 2016 15:03
Споко. Там ніхто не втоне, бо лай.. не тоне
вовк Показати IP 22 Січня 2016 18:21
Мона зробити ковзанку. а мона бідакам і скинутись на труби. А на 4000 гр. купити їм ковзани.. ГИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus