USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Геологічна розвідка бурштину на Волині тепер погоджується за новою процедурою

20 Січня 2016 11:40
Через зміни у процедурі отримання дозволу на геологорозвідку низку питань щодо надання надр у користування вирішили не розглядати члени екологічної комісії облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 20 січня.

Як повідомив голова комісії Василь Столяр, у грудні вийшла нова постанова Кабміну щодо надання надр у користування та проведення геологорозвідки. Постанова змінила процедуру надання права на геологорозвідку – якщо раніше це право погоджувала облрада, то відтепер суб’єкти підприємницької діяльності повинні звертатися у відповідні міністерства та відомства.

Член комісії Володимир Гунчик зазначив, що досі суб’єкти підприємницької діяльності зверталися з документами на геологорозвідку в облраду, а нині повинні звертатися до державних органів управління і звідти з підписом посадовців погодження повинно надійти в обласну раду. Він наголосив, що, якби питання розглянули зараз, то була б порушена процедура, а міністерства і відомства «відфутболили» б підприємців.

До слова, під час засідання комісії планували розглянути дев’ять звернень суб’єктів господарювання щодо погодження надання надр у користування з метою геологічного вивчення на предмет бурштиноносності, в тому числі дослідно-промислової розробки ділянок надр, розташованих на території області. Йдеться про звернення ПП «ТПП», ТОВ «Волинь Амбер ЛТД», ТОВ «Перша Волинська старательська артіль», ТзОВ «Квінтес Ком», ТзОВ «Онікс Сервіс Груп», ТзОВ «Волинь-Амбер», ТзОВ «Дзінтарс» та ТзОВ «РЕКВОЛ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 20 Січня 2016 14:43
Дааа... пустили Столяра в огород....все....по інтересах держави

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus