USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Коли нарешті призначать голову Старовижівської РДА

17 Березня 2015 13:35
У Старовижівському районі – проблеми з органами місцевого самоврядування, адже протягом тривалого часу район «функціонує» без очільника.

Про це під час розширеного засідання колегії ОДА сьогодні, 17 березня, повідомив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

Так, з його слів, нині у Старовижівському районі обов’язки головуючого виконує заступник голови РДА.

На це голова Волинської ОДА Володимир Гунчик дав посадовцю розпорядження завершити всі питання, що стосуються впорядкування владної проблеми у вищевказаному районі області до кінця тижня.

«Ми чекаємо призначення голови Старовижівської РДА найближчим часом. Якщо цього не станеться, певні особи понесуть відповідальність», - резюмував обласний очільник.

Нагадаємо, 31 січня минулого року Збори депутатів Старовижівської райради у складі 24 осіб висловили недовіру голові Старовижівської РДА Володимиру Семенюку та голові райради Валентині Лисюк. Також утворено Старовижівську районну Народну Раду.

А у березні 2014 року тодішній виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов звільнив 15 голів райдержадміністрацій Волині, серед яких був і Володимир Семенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дьодік Показати IP 17 Березня 2015 14:04
РДА не є органом місцевого самоврядування. Голову РДА не обирають, а призначає гідрант. Учіть матчастину.
Експерт Показати IP 17 Березня 2015 14:13
Ці хлопці навіть кадри призначити не можуть, а ви хочете щоб вони щось зробили! Таких ще не було, кругом бардак і безвідповідальність. Але самі того хотіли! Але що дивує, бажаючих обійняти посади повно, люди не думають про відповідальність. А ті що прийшли, продають посади сьогодні, від Яценюка і до району!
Коля Показати IP 17 Березня 2015 14:37
Коли нарешті вже влада буде бумати про простих людей про пенсіонерів і так далі. А призначать не переживайте мабуть ще ждуть хто більше " дасть "
14789 Показати IP 17 Березня 2015 18:29
а чому пишете тільки про СТАРОВИЖІВСЬКОГО РДА, коли в половини районах нема голів.\
Цумань Показати IP 17 Березня 2015 20:36
Ніякого стосунку виконавча влада, суть облдержадміністрація, не має до місцевого самоврядування, себто районної ради, депутати якої обирають голову і заступника. Соромно керівникам обласної виконавчої влади цього не знати, не розрізняти, райраду і РДА. Справді, у Старовижівському районі немає голови РДА, але немає і жодного заступника. Попередній голова РДА Лавренюк так і не спромігся домогтися їхнього призначення. Голову РДА призначає своїм указом Президент України і ніхто інший. Виходить, "понести відповідальність" за вакансію голови Старовижівської РДА має Порошенко? Керує районом не "головуючий", себто обрана зборами чи якимось іншим зібранням особа", а заступник голови райради, оскільки голову райради депутати не обрали. Можливо, й не оберуть до кінця каденції. Старовижівські виборці якось це переживуть, бо самі дають собі раду - навіть без влади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus