USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому депутати Луцької міськради не делегують обов’язки мера новому секретареві

21 Березня 2017 16:41
Поки колишній секретар міськради не поверне печатку та ключі від кабінету, депутати не можуть розглядати питання про виконувача обов’язків міського голови.

Про це стало відомо під час засідання 20 чергової сесії Луцької міської ради 21 березня.

Депутат Павло Данильчук запропонував поставити до порядку денного проект рішення про дострокове припинення повноважень міського голови, щоб якнайшвидше призначити виконувача обов’язків міського голови, що дало б змогу скоріше організувати позачергові вибори.

Депутат Олександр Кравченко, який ініціював зняття згаданого проекту рішення з порядку денного минулої сесії, пояснив, чому це робити не варто.

«Я сам бажаю, щоб були передані обов’язки міського голови. Але в нового секретаря досі немає печатки, вона невідомо де. А це рішення після прийняття дасть підстави говорити Юлії Вусенко, що вона буцімто вже є в.о міського голови. Поки не передадуть печатку, вважаю не варто розглядати проект рішення Про дострокове припинення повноважень міського голови. Треба, щоб передача влади відбулася законно і толерантно», - пояснив він.

Крім того, поки не призначений виконувач обов’язків міського голови, право підпису на документах виконавчих органів належить першому заступнику міського голови. А поки Юлія Вусенко не передасть печатку – новий секретар не зможе виконувати обов’язки міського голови і буде порушена безперервність влади.

Депутати Сергій Була та Григорій Пустовіт нагадали, що наступна 21 сесія призначена на 29 березня. Тож обранці громади пропонують саме цього дня розглянути згаданий проект рішення, адже тиждень уже нічого не змінить. Натомість, до того часу вже має вирішитися питання про передачу повноважень секретаря.

Згодом Павло Данильчук запропонував розглянути цей проект рішення останнім. Мовляв, поки депутати його розглядатимуть – вже питання вирішиться, бо навряд чи обранці громади розглянуть всі питання за одне пленарне засідання. Проте, цю пропозицію не підтримали: «за» проголосували лише троє з присутніх депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луанин Показати IP 21 Березня 2017 17:11
Опа! Як весело Укроп передумав поспішати із призначенням виборів. ТО писали, що якщо залишиться Вусенко, то ще довго виборів не буде, а тепер уже не треба нікуди спішити.
Анонім до Луанин Показати IP 21 Березня 2017 17:47
так та мамзеля печатку не віддає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus