USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чим е-декларації відрізнятимуться від паперових

18 Березня 2016 23:30
У електронних деклараціях чиновники зобов’язані декларувати майно своїх родичів, а також різні предмети розкоші, наприклад, картини та коштовності.

Про це повідомив виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара у четвер під час медіа-сніданку в офісі Реанімаційного проекту реформ (РПР), -повідомляє Укрінформ.

Він пояснив, чим електронні декларації відрізнятимуться від паперових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ЕЛЕКТРОННІ ДЕКЛАРАЦІЇ ЧИНОВНИКІВ МОЖУТЬ ЗМІНИТИ УКРАЇНУ

"Доходи від роботи та бізнесу, від інтелектуальної діяльності - це так і залишиться. Крім того, додається готівка. Те, що вони під подушку ховають на чорний день, те, що родичі принесли, чи просто нажили непосильним чесним трудом, треба декларувати. Можна це і не робити, але тоді буде відповідальність", - сказав Хмара.

Крім того, додав експерт, чиновники змушені будуть декларувати володіння бізнесом, як акціями та корпоративними правами, так і вказувати кінцевих бенефіціарних власників.

В е-декларації також необхідно буде включати нерухоме майно, у тому числі й незавершене будівництво. "Це важливо, бо у нас особливо на Київщині, люди часто роками живуть у палацах, які формально не уведені в експлуатацію. Особливо, якщо вони зведені у прибережній зоні, де нереально відповідно до законодавства увести в експлуатацію", - додав виконавчий директор ТІ Україна.

З його слів, державні мужі вказуватимуть у деклараціях крім авто, дорогі картини, годинники, коштовності, якщо майно коштує понад 140 тисяч гривень.

Так само чиновники будуть декларувати усе, що належить близьким особам, і це не обов'язково батьки, дружини або чоловіки, а ще й брати та сестри. Крім того, необхідно вказувати кредити та страховки. "Видатки також декларуватимуться", - додав Хмара.

15 березня Верховна Рада прийняла у редакції президента закон про запровадження електронних декларацій чиновниками, який вважається останнім законом, необхідним для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) має офіційно затвердити форму електронного декларування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
перехожий Показати IP 19 Березня 2016 07:33
Ось тепер і побачимо на що живуть наші волинські слуги народу і які круті "бізнесмени" їхні дружини і тупі діти які насправді ніякого бізнесу і не мають.Побачимо хто де і коли яку собі долю віджав будучи при владі. Шкода що у нас не має справжніх журналістів а один фейк типу шкільних стін газет..
Анонім Показати IP 19 Березня 2016 10:53
а яка відповідальність за невключення відомостей у декларацію ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus