USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Депутати міськради засудили силовий розгін блокувальників торгівлі з окупантом

15 Березня 2017 19:56
Депутати Луцької міської ради прийняли звернення щодо дій стосовно учасників економічної блокади ОРДЛО, в якому підтримали ветеранів АТО, які блокують торгівлю з терористами та засуджують дії силовиків, які жорстоко розігнали добровольців. Депутати фракції «Самопоміч», «Солідарність», «Свобода» брати участь в голосуванні відмовились.

Відповідне звернення адресували Президенту Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію, прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та Генпрокурору Юрію Луценку зачитав депутат Андрій Козюра.
В ньому депутати підтримали дії ветеранів АТО, які блокують торгівлю з терористами та засуджують дії силовиків, які жорстоко розігнали добровольців. Як зазначив депутат Андрій Козюра, депутати вимагають звільнити затриманих учасників блокади, припинити їх переслідування. Також встановити мораторій на імпорт і експорт товарів з ОРДЛО, невідкладно розглянути та ухвалити у ВРУ Закон України «Про тимчасово окуповану територію України».

Військовослужбовець 51-ї ОМБ Олександр Кравченко задався питанням, чому пропрезидентська фракція не прийшла підтримати дане звернення.

«Де партія Президента, за якого голосував? Партія Головнокомандуючого військових сил. Мені прикро, що деякі партії через політичні амбіції покинули цей зал. Граючи на питаннях патріотизму вони намагаються втриматись в кріслі», - зазначив депутат.
До слова, вчора на сесії облради аналогічну позицію показала і обласна «Солідарність» - депутати на чолі з очільником Волинської ОДА Володимиром Гунчиком проігнорував сесію облради.

Депутат Євгеній Ткачук зазначив, що через погрози йому і колегам він був змушений залишити політичну силу «Солідарність» - мовляв, їх змушували не підтримувати блокаду торгівлі з терористами.

«Влада розігнала патріотів, які не дають торгувати з окупантами. Ми не можемо бути в фракції («Солідарність», - ВН), яка підтримує торгівлю з терористами. І просимо їх, щоб вони не асоціювали нас з партією», - зазначив Євгеній Ткачук.

Голова фракції УКРОП Ігор Поліщук зазначив, що депутати засуджують побиття ветеранів АТО, які намагаються пошвидше завершити війну, зупинивши торгівлю з терористами та закрити постачання вугілля, за яке українці платять більше ніж мали. А прибуток отримують терористи і верхівка влади України.

Зрештою, присутні депутати, окрім фракцій партій «Самопоміч», «Солідарність», «Свобода», підтримали звернення. Вищезгадані політичні сили брати участь в сесійному засіданні відмовились через рішення депутатів про дострокове припинення повноважень секретарем ради Юлією Вусенко. З їх слів, дане рішення прийняте з порушенням законодавства і процедури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Кастрюлька Показати IP 15 Березня 2017 20:04
А они что, судьи, чтобы кого то "засуджувати"? Из за того и бардак в стране, что каждый занимается не тем, чем должен.
боголюбы Показати IP 15 Березня 2017 20:16
Кто-то понимает что экономическая блокада, блокировка банков к победе не приведет, но много людей в наше "новое время" простых граждан Украины (транспортники, рабочии,банковские работники и т.д.) просто остаются без работы. К чему привела блокада крыма ни к чему а там было серьезней, так зачем вот этот популизм,зачем снова людям голову морочите?
Лол до боголюбы Показати IP 15 Березня 2017 21:57
Йди в ср%ку тролль москальскій. Під різними нікамт тут сре
Лучанка до Лол Показати IP 16 Березня 2017 13:10
Ну, аргументи ви навели, звичайно, блиск! Хоча, чому тут дивуватись, це стиль спілкування таких, як ви. Може, ви особисто будете працевлаштовувати УКРАЇНЦІВ, які позбудуться роботи через дії "блокувальників"? Може ви зможете забезпечити їхні родини? Може ви та "патріоти"блокувальники із депутатами разом зі своєї власної кішені згідні платити за те ж саме донецьке вугілля, тільки завезене сюди закордонними "партнерами" під іншим "брендом" та набагато дорожче (закордонні бізнесмени задоволені і потирають руки, бо таких дурнів, як ми, немає більше у жодній країні світу)? Чи ви дійсно сподіваєтесь, що, в країну, до якої далеко навіть Сомалі, хоч один адекватний бізнесмен стане після такого вкладати кошти?
Ігор луцький Показати IP 15 Березня 2017 20:58
Так який результат блокади?Скільки Парасюк звільнив з полону українських громадян за 1.5 місяця?
вова згоранець Показати IP 15 Березня 2017 21:08
Пеци Липецкому бобла хочеться! Як тепер Пеци Липецкомц шоколадни цукерки лнровцям и дыныровцям тепер завести? ОЙ! Наступили ПЕЦИ на мозоль????
Кастрюлька до вова згоранець Показати IP 15 Березня 2017 21:35
Как завести? Да без проблем: граница же не контролируется....
Всезнайко Показати IP 15 Березня 2017 21:17
Галімий піар...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus