USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Для луцького бізнесу затвердили формулу стягнення коштів в казну

29 Жовтня 2014 12:54
Депутати Луцькради затвердили положення про обов’язкову сплату бізнесом коштів на розвиток інфраструктури міста. Як запевняють, це - суттєве джерело наповнення казни.

Про це йшлося під час 65-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 29-го жовтня.

Обранці громади проголосували за проект рішення «Про затвердження Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька у новій редакції».

З цього приводу доповіла заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська.

«Була створена робоча група й впродовж трьох місяців вона вивчала це питання. Так, пропонований нами проект рішення пройшов усі узгодження, є затвердження Антимонопольним комітетом», - наголосила Соколовська.

Окремі пункти проекту викликали невдоволення депутатів.

«Чому в проекті записана така висока ставка до офісних приміщень – 10%, а це - малий і середній бізнес, натомість така ж ставка і до автозаправок, які є, по суті, монопольниками. Чому так?»,- висловив обурення депутат Андрій Козюра.

Однак відповісти на запитання Лариса Соколовська не змогла.

Після дискусій, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук закликав колег підтримати пропонований проект, мовляв, це - ефективний механізм наповнення бюджету.

«Внесення пайової участь – потужний інструмент наповнення бюджету міста, тому я прошу, аби ви його підтримали, щоб підприємці платили гроші, за які ми можемо розбудовувати дитячі садки, школи тощо», - наголосив Ігор Поліщук.

Проект рішення ухвалили майже одноголосно: із 38 присутніх – 37 сказали «За».

Зауважимо, що, згідно з положенням у новій редакції, розмір пайової участі визначено за формулою: Пу = Кв помножити на В%, у тисячах гривень.

Так, Пу – розмір пайової участі у тисячах гривень, Кв – загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта у тисячах гривень, В – відсоток загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта.

Також розмір пайової участі замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста встановлюється для будівництва та реконструкції:

- об’єктів призначення яких є будинки одноквартирні більше 300 квадратних метрів загальної площі, будинки з двома та більше квартирами, – 1,5%;

- об’єктів призначення яких є будівлі промислові – 3%;

- об’єктів призначення яких є будівлі торгівельні до 100 квадратних метрів загальної площі - 2%;

- об’єктів призначення яких є будівлі торгівельні більше 100 квадратних метрів загальної площі – 5%;

- об’єктів призначення яких є будівлі офісні (фінансових і страхових компаній, нотаріальних контор, агентств нерухомості та інших адміністративних приміщень) – 10 %;

- об’єктів, призначення яких є готелі, мотелі, будівлі підприємств побутового обслуговування (перукарні, ательє, хімчистки) – 2%;

- об’єктів призначення яких є будівлі промислові та склади (автозаправних станцій), кафе, ресторанів та розважальних закладів (немає такого визначення в класифікаторі) – 10%

- інших, що не ввійшли до зазначеного переліку – 5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
податок Показати IP 29 Жовтня 2014 13:08
Що Козюра - злякався і вср...я?!:) Як деребаниш земельку - так і плати!!!
Anonymous Показати IP 29 Жовтня 2014 13:23
Коли вже вила нарешті знайдуть сраку "героїв", що тільки створюють додаткові податки і тим самим провокують підвищенння і так захмарних, в порівнянні з зарплатами, цін? Податок на повітря коли введуть? На кількість змивань унітаза? Чи ще далі підуть - за кожен день життя сплачуєш, нема грошей - приїхали і приспали, як собаку?
mouse до Anonymous Показати IP 29 Жовтня 2014 13:38
Приклад з Яценюка беруть, ось там і шукай "героїв"! Кого обрали - від тих і отримуйте і їм питання задавайте!
СЕРГІЙ Показати IP 29 Жовтня 2014 13:23
КОЗЮРА ПАТРІОТ УЕРАЇНИ ЧЛЕН ВСЕНУКРАЇНСЬКОГО ОБЄДНАННЯ БАТЬКІВЩИНА. АКТИВНИЙ УЧАСНИК ЄВРОМАЙДАНУ ЛУЦЬКА. АДВОКАТ.
Хвєдя до СЕРГІЙ Показати IP 29 Жовтня 2014 13:28
ПАТРІОТ УЕРАЇНИ - це найпочесніше звання, і учасник УРИНОМАЙДАНУ.
Анонім до СЕРГІЙ Показати IP 29 Жовтня 2014 13:32
коментар було видалено
Хведя Показати IP 29 Жовтня 2014 13:30
Пу – розмір пайової участі у тисячах гривень. Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла.
Чжунь Юнь Показати IP 29 Жовтня 2014 15:20
Дауни. У Китаї муніціпалітети змагаються між собою у самостійному будівництві доріг іі мереж, щоб залучити інвесторів. Хто запропонує кращі умови - той і отримає нове підприємство а з ним робочі місця і податки. Але це дауни ті хто голосують, бо нічого не розуміють. Насправді все робиться з подачі олігархів, які у такий спосіб хочуть позбутись кокурентів.Приватизували місто - нікого не пустимо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus