USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для волинських гірників створять нові робочі місця

28 Травня 2014 16:53
Львівська компанія ТзОВ «Вуглепромтехніка» готова розробляти терикон у селищі Жовтневе Іваничівського району.

Перший заступник голови Волинської облдержадміністрації свободівець Сергій Кудрявцев нещодавно зустрівся з керівником львівської компанії ТзОВ «Вуглепромтехніка», яка готова розробляти терикон у селищі Жовтневе Іваничівського району. Згідно з попередньою домовленістю з вугільним підприємством при розробці терикону створять 100 нових робочих місць, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«Оскільки серед місцевих мешканців є багато шахтарів, які добре знають вугільну справу, то саме їх планують залучити до цих робіт», - зазначив Сергій Кудрявцев.

Перший заступник голови ОДА розповів, що терикон вогненебезпечний і в літній період можливе самозаймання. Тому прихід компанії, яка готова працювати у Жовтневому - вирішить цю проблему.

«Фірма хоче взяти терикон в оренду, поставити обладнання. Планують збудувати завод з переробки терикону, де вироблятимуть брикет, цеглу та камінь для будівництва доріг. Обіцяють розвивати соціальну інфраструктуру, приєднатися до реалізації різноманітних соціальних проектів».

Сергій Кудрявцев каже, що розробка терикону розрахована на 5 років. Після цього територію планують розчистити і спорудити парк. Інвестори хочуть розпочати роботи уже цього року, тож зараз триває процедура виділення земельної ділянки, оформлення різноманітних дозволів та розроблення проектно-кошторисної документації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus