USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Екс-нардепа від Волині позбавили мандата

22 Грудня 2015 12:15
Рада ухвалила рішення про позбавлення депутатського мандата представника фракції «Народний фронт» Миколу Мартиненка.

За таке рішення проголосувало 228 народних обранців, ‒ повідомляє ТСН.

Верховній Раді знадобилось три голосування, щоб ухвалити рішення. Перша спроба ‒ 225 голосів«за», друге голосування набрало лише 220 голосів.

Після цього Мартиненко ще раз попросив парламент підтримати його рішення після низки корупційних звинувачень.

Так, депутата підозрюють у корупції. Натомість сам Мартиненко стверджує, що інформацію про кримінальну справу за хабар проти нього поширюють на замовлення олігархів Дмитра Фірташа і Сергея Льовочкіна.

Нагадаємо, народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко на підставі отриманих документів повідомив, що проти Мартиненка порушена кримінальна справа у Швейцарії.

Згідно із документами, панамська компанія Миколи Мартиненка Bradcrest Investments нібито отримувала на свій рахунок комісію від контракту між державною компанією "Енергоатом" і чеським заводом Skoda в розмірі 15-20% від постачань устаткування на атомні електростанції. За даними Сергія Лещенка, контракт був укладений ще в 2008 році.

Компанія політика повинна була "просувати продаж і послуги Skoda на українському ринку". При цьому, комісійні Bradcrest отримувала як компенсацію за підписані та реалізовані контракти. "При цьому Мартиненко всі ці роки був головою комітету з питань енергетики Верховної Ради, а також неформальним куратором "Енергоатому" на найвищому державному рівні", - стверджував нардеп пропрезидентської фракції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus