USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Електронну систему закупівель Луцькради лишили поза правовим полем

27 Серпня 2015 12:17
З порушеннями реалізували механізм впровадження електронної системи закупівель в Луцькій міській раді. Це запропонували виправити, втім, депутати не захотіли перевести рішення щодо електронних закупівель у правове поле.

Про це йшлося під час 77-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 27-го серпня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що в Луцьку вирішили запровадити електронну систему закупівель. Відповідне розпорядження підписав міський голова. Своєю чергою, введення електронної системи закупівель у виконавчих органах міської ради луцькі депутати називають маленькою перемогою.

З цього приводу голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіповподякував від імені групи, втім, попросив виправити помилку.

З його слів, міський голова не наділений повноваженнями вирішувати такі питання лише у формі розпорядження. Це повноваження органу місцевого самоврядування – міської ради. А отже, на розгляд депутатів має бути внесений відповідний проект рішення.

«Група «Новий Луцьк» неодноразово виступала за прозорі закупівлі. Ми відзначаємо, що зусилля мають свій результат – є відповідне рішення Луцького міського голови, хоче це потрібно було зробити значно раніше. За це ми йому дякуємо і надіємося, що він і надалі служитиме на благо громади. Втім, мабуть, він не свідомо допустив помилку, запроваджуючи електронну систему своїм рішення. Бо справа в тім, що це - перевищення повноважень, адже градоначальник не має на це право. Тому ми вносимо пропозицію підготувати відповідний проект рішення та винести його на наступне сесійне засідання, аби електронну систему ухвалили депутати Луцькради», - звернувся Андрій Осіпов.

Втім, більшість депутатів не висловили підтримку перевести рішення щодо електронних закупівель у правове поле.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus