USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Електронна система оплати: чи зміниться вартість проїзду у Луцьку?

10 Вересня 2019 14:58
Вартість проїзду в громадському транспорті Луцька з впровадженням електронної системи оплати проїзду не зміниться, однак, змоги розрахуватись готівкою у пасажирів уже не буде.

Про це розмовляли сьогодні, 10 вересня, під час круглого столу по обговоренню проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про оператора електронних систем у місті Луцьку».

Так, зі слів начальника управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимира Степанова, електронні картки розрахунку за проїзд у луцьких тролейбусах та маршрутках почнуть діяти уже з листопада 2019 року.

До цього часу в обласному центрі встановлять спеціальні центри продажу електронних карток. Одна така картка вартуватиме 35 гривень. Поповнити її можна буде у терміналі. А ось розрахуватися за проїзд у маршрутному таксі або ж тролейбусі готівкою уже не можна буде.

Поки що вартість проїзду залишиться незмінною – 6 гривень для маршруток та 4 гривні для тролейбусів.

У кожному транспортному засобі встановлять валідатори – пристрої, із допомогою яких із електронних карток лучан списуватимуть кошти за проїзд. У тролейбусах встановлять по два таких пристрої, а в маршрутках – по одному.
У разі поломки валідатора, водій транспортного засобу буде зобов’язаний викликати службу технічної підтримки та зійти з рейсу, не змінюючи місця розташування. Своєю чергою, технічний працівник повинен прибути до місця локації транспортного засобу не менш, ніж за 30 хвилин.

«Основним показником вдалого чи невдалого проєкту є рівень задоволеності громадян. Треба максимум зусиль для того, щоб лучани могли комфортно дістатися до своїх робочих місць у місті. Ми завжди просимо фахівців давати повне роз’яснення», - зазначив депутат Луцької міськради Юрій Безп’ятко.

Своєю чергою, депутат Алла Надточій додала, що луцькі обранці громади, як ніхто чекають введення електронного квитка обліку для лучан:

«Ми, як депутати, чекаємо введення електронного квитка. Бо ми будемо чітко знати пасажиропотік, знати, скільки зароблять наші перевізники – це не для того, щоб рахувати кошти, а щоб орієнтуватися у встановленні вартості перевезення. Це дасть поштовх нам розприділяти кошти для перевезення пільгових категорій по-іншому. Ми будемо чітко розуміти, які маршрути нам потрібні більше, а які менше, і де їх не вистачає», - наголосила депутат.

Нагадаємо, у конкурсі на оператора електронних систем у луцьких маршрутках перемогло турецьке підприємство «KENT KART EGE ELEKTRONIK» спільно з «PAYNET SERVICES».

Зі слів першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, система унеможливить зловживання готівкою, оскільки вся готівка буде проходити через електронний контроль. А отже жоден водій не зможе скористатися коштами, якими оплачується проїзд. Також пасажири отримуватимуть інформацію про кожну зупинку, назва якої буде висвічуватися на електронному табло. Відбуватиметься і голосове інформування про зупинки. Планується запровадження системи в дію протягом близько пів року.

«Сподіваємось, що електронна система виправдає себе і стане абсолютно новым етапом у розвитку транспортної інфраструктури міста, дозволить точно вирахувати пасажиропотік і кількість пільговиків, полегшить спосіб розрахунків за проїзд і в майбутньому дасть можливість лучанам економити на кожній поїздці», - каже посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 10 Вересня 2019 15:22
Водії "маршруток" ні за що не відмовляться від готівки...тому валідатори будуть швидко псуватися.
луцький до Анонім Показати IP 10 Вересня 2019 16:19
Ну хіба що такі "Аноніми" і будуть псувати :))) Як це буде виглядати? Ви тоді собі назву дасте з якого ви дикого стада, що будете псувати?!
Анонім до луцький Показати IP 10 Вересня 2019 21:45
ТИ Водій чі власник?
Лучанин Показати IP 10 Вересня 2019 15:25
1. 2 на тролейбус - мало. Буде щось типу, а передайте картку на валідацію. 2. Є велика ймовірність, що валідатори почнуть "виходити з ладу" і турки будуть дивуватись чому у всьомі світі працює, а в нас регулярно виходить з ладу. 3. Яким чином обліковувати пільговиків... для них будуть спеціальі картки?
правдива до Лучанин Показати IP 10 Вересня 2019 16:21
Скрізь у цивілізованих країнах їздять і не псуються і люди справляються, це лише відморожені на всю голову шукають причини або ламають або з ладу виводять! Ніде такого дикунства немає навить у голові, а тут вже фантазують... От яке в нас суспільство гниле і дике!!! :(
wassa Показати IP 10 Вересня 2019 16:02
Як будуть оплачувати разові поїздки іноземні громадяни та гості міста?
nassa до wassa Показати IP 10 Вересня 2019 16:33
Ви за кордоном не булі або в інших містах України де така система працює? Проблем ніде не має і не треба тут наводити жахи! Видно, що пишуть ті, хто проти таких систем! :)
Лучанка до wassa Показати IP 11 Вересня 2019 08:27
Гості міста будуть купувати разові електронні картки і з ними оплачувати свій проїзд.
Pattern Показати IP 10 Вересня 2019 16:21
Особливо цікаво буде в години пік: зранку, коли всі їдуть на роботу, та ввечері, коли їдуть з роботи. Коли не те що пройти, а стати немає можливості. Як в такому випадку користуватись валідатором, якшо він один на всю маршрутку? Мені здається, шо зросте кількість безбілетників і це однозначно. Контролю як такого не буде, тому ідея прогорить. Хоча, можливо, через те, шо водії перестануть класти у карман готівку, прибуток збільшиться.
Ліна до Pattern Показати IP 10 Вересня 2019 16:31
А в інших країнах і містах України не їздять на роботу? :) Що ви такою писаниною себе принижуєте і видаєте себе за ... !!! :)
Анонім до Ліна Показати IP 10 Вересня 2019 17:54
Слухай,ти де живеш і в скільки ти просинаєшся,напевно в декреті.Зранку транспорт забитий!!!Pattern все правильно пише,сама ти себе видаєш....
Ну ну Показати IP 10 Вересня 2019 16:59
Маршрутки місто за тими правилами обслуговувати не будуть.
питання до Ну ну Показати IP 10 Вересня 2019 19:43
А за якими правилами вони взагалі існують? Грязюка, багнюка, шансон, безкультур'я, приховування виручки... це правила маршруток?! Не будуть - на... з пляжу, будуть працювати за встановленими правилами або прийдуть інші! Видно що незадоволені і нікчемні коменти пишуть перевізники або незадоволені встановленням системою обліку! :)
Лучанка до Ну ну Показати IP 11 Вересня 2019 08:25
Маршрутки будуть змушені їздити з валідаторами, інакше міська рада розриватиме з ним договори на перевезення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus