USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Фірма Єремеєва не сплачує оренду в луцький бюджет. Міську владу влаштовує?

30 Квітня 2014 21:00
Підприємства нафтового магната, який отримав мандат народного депутата від волинян, вже кілька років користуються луцькою землею безкоштовно. І досі цими фірмами ніхто не займався, наче й не вони орендують кілька солідних ділянок в обласному центрі. Орендну плату за землю місто триимує в розмірі 1% від оціночної вартості, замість законних 3%.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в сесійній залі міської ради заговорили про створення спеціальної комісії, яка б займалася недобросовісними орендарями. Останні, віднайшовши «дірку» в законодавстві, могли свідомо затягувати процедуру оформлення документів на оренду землі. Паперова тяганина може тривати роками. Й роками, таким чином, можна не оплачувати оренду.

Подарована міська земля

З-поміж таких «поінформованих» підприємств є й ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП», яке входить до відомої групи «Континіум», що підконтрольна народному депутату Верховної Ради України Ігорю Єремеєву.

Так, 25 квітня 2012 року Луцька міська рада ухвалила рішення №23/56, яким надала згаданому підприємству кілька земельних ділянок на вулиці Єршова: згідно з документами 9,7230 гектара за адресою Єршова,1 та 4, 7118 гектара за адресою Єршова,2. Землю надали для обслуговування нафтобази та залізничної колії.

Однак договорів оренди з міськрадою досі немає. Аби розібратися, чому ситуація склалася таким чином і чому кошти від згаданого підприємства не надходять місту, звернення на ім’я Луцького міського голови надіслав депутат міської ради Ігор Поліщук.

«Луцька міська рада за майже 2 роки не зобов’язала ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» укласти договори оренди на вищезазначені земельні ділянки, а фактично своєю бездіяльністю посприяла тому, щоб у міський бюджет не потрапило жодної гривні орендної плати від користування зазначеними ділянками», - йдеться у зверненні.


Чому ніхто з працівників міськради, ані її очільник не зобов’язали підприємство укласти договори і скільки внаслідок такої бездіяльності недоотримав міський бюджет, депутат попросив відповісти міського голову.

Переписка про виконання місячного терміну триває… роками

Як стало відомо з відповіді за підписом Луцького міського голови Миколи Романюка, до прийняття вищезгаданого рішення землю орендувало ТзОВ «КОНТИНІУМ ТРАСТ КОМПАНІ» (чергова фірма групи Континіум – ред.). Воно й клопоталося про передачу в оренду землі для ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП».

Згадане рішення про передачу землі в оренду ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» мало й пункт про те, що підприємство повинне в місячний термін украсти договір оренди, інакше воно втратить чинність. Договір так і не уклали, рішення стало неактуальним, однак підприємство досі користується цією ділянкою.

Про той факт, що рішення втратило чинність, переконують у міській раді, ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» повідомили. Однак від підприємства не було жодної реакції. Матеріали 12 березня 2013 року відправили до Державної інспекції сільського господарства у Волинській області для проведення перевірки законності використання земельних ділянок на вулиці Єршова.

22 березня від Державної інспекції сільського господарства у Волинській області надійшов лист про те, що остання направила запит до Державної інспекції сільського господарства України, аби отримати дозвіл на проведення перевірки. Жодного повідомлення про проведення цієї перевірки, за станом на 30 жовтня 2013 року, міська рада не отримала.

30 жовтня Луцькрада звернулася до прокуратури міста Луцька з приводу перевірки законності використання вищевказаних земельних ділянок в місті. До 25 квітня 2014 року відповіді від прокурорів не надійшло.


Чи розбереться комісія?

Поки Луцька міська рада переписується з Державною інспекцією сільського господарства та прокуратурою – земельні ділянки спокійно використовуються для обслуговування нафтобази та залізничної колії.

Згідно з інформацією, наданою ГУ Міндоходів у Волинській області, орендну плату за ці ділянки виплачує СП «Західна нафтова група» (енна фірма з групи «Континіум» - ред.). Згадане підприємство платить місту всього 1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки замість законних 3%.

Таким чином, поки ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» зволікає з оформленням правовстановлюючих документів на земельні ділянки, місто втрачає значні кошти.

Згідно з повідомленням міської ради, питання про відшкодування збитків місту винесуть на розгляд комісії міськради по визначенню збитків, завданих внаслідок використання земельних ділянок міської комунальної власності без правовстановлюючих документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
маля Показати IP 30 Квітня 2014 22:30
забрати і все.
муля до маля Показати IP 30 Квітня 2014 22:41
цікаво чи фірми інших "наших"депутатів платять чесно?
2 vektor Показати IP 30 Квітня 2014 23:24
коментар було видалено
прокуратура міста Показати IP 30 Квітня 2014 23:48
ось і тому прокуратура добивалась майже рік прийняття міською радою відповідного Порядку щодо регулювання питань використання землі без документів чи неналежної плати .....наступний крок - наступальна позиція комісії та передача справ до суду...
Луцьк Показати IP 30 Квітня 2014 23:55
А ще хочуть прихватизувати таке "неприбуткове" підприємство як "Луцьктепло" і трублять про цю "неприбутковість в усі труби, хоч людині, яка просто має мізки зрозуміло, що воно не може бути прибутковим, оскільки є різниця між собівартістю газу і тарифами для населення компенсується дотаціями з бюджету. Цікавить відповідь на питання: навіщо ж приватизовувати неприбуткові підпоиємства? А Романюк як завжди ні про що не знає.. ні про "Буратіно", яке будує його син, ні про ситуацію з "Луцьктепло"... Пакращення наступає, лучани... правда не для нас. Банда далі нас грабує і дурить...
П'єро Показати IP 1 Травня 2014 00:02
Романюку багато за що потрібно відповісти
дістало Показати IP 1 Травня 2014 00:24
А вони паски нам затягують. Затягнути б ті паски у них на шиї
Анонім Показати IP 1 Травня 2014 04:20
А в лікарні гинуть дітки бо нема якогось обладнання
Ернест Показати IP 1 Травня 2014 05:26
Негідники! В першу чергу - Романюк. А потім розказує, що в бюджеті немає коштів і вчителям з медиками зарплати урізає.
босяк Показати IP 1 Травня 2014 05:30
романюку в кішеню справно платять
Лучанин Показати IP 1 Травня 2014 07:42
По перше, Єремеєв не одержав мандат народного депутата, а його купив у більшості продажних виборців Маневицького округу. По друге, всі його хитрування з луцькою землею йому вдаються з допомогою продажних чиновників і депутатів міськради!
777 Показати IP 1 Травня 2014 08:40
де коментарі?
Марі Показати IP 1 Травня 2014 11:34
коментар було видалено
@ до Марі Показати IP 1 Травня 2014 11:47
5 балів
Волинь Показати IP 1 Травня 2014 12:36
Треба люструвати Романюка, бо він скоро весь Луцьк продасть. Коли вже нажереться ?
Лучанин до Волинь Показати IP 2 Травня 2014 23:41
Ну так, нехай ще трохи "натирить собі" Григор-єнко.
Петро Показати IP 1 Травня 2014 13:20
А воно шо,не горит?...)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus