USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Головам сільрад на Волині нарахують збитки за незаконні піщані кар’єри

28 Березня 2017 18:07
Цьогоріч екологічна інспекція запланувала перевірки на території 60 сільських рад Волині, у тому числі перевірятимуть і те, чи ведеться там незаконний видобуток піску.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 28 березня.

Депутат Ігор Лех поцікавився у начальника обласної Держекоінспекції Олександра Ткачука, чи багатьох на Волині покарали за незаконний видобуток піску. Адже, з неофіційних джерел відомо, що такі кар’єри є на території багатьох районів.

У відповідь на це Олександр Ткачук пояснив: зупиняти автомобілі, навантажені піском, уповноважені працівники поліції, а в інспекції таких дозволів немає. А сільським головам, де видобувають пісок незаконно, виписують, згідно законодавства, мізерні штрафи 170-340 гривень.

Перевіряти суб’єктів користування, своєю чергою, може інспекція Держгеонадр, регіональне відділення якої розташоване у Львові. Причому перевіряти вони можуть лише тих підприємців, які мають офіційні ліцензії.

Урешті депутати домовилися напрацювати і прийняти звернення до ОТГ, сільських та селищних рад про те, щоб вони вживали заходів для запобігання нелегального видобування піску.

Крім того, повідомив Олександр Ткачук, у цьому році Держекоінспекція запланувала перевірки на території 60 сільрад. Якщо там виявлять ознаки незаконного видобутку піску - нараховуватимуть збитки головам сільрад за недотримання природоохоронного законодавства, зняття родючого шару та нецільове використання земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
грабеж Показати IP 28 Березня 2017 18:58
какой беспредел! збитки нарахуют, которые и 10 части не стоят...и еще 10 лет платить и судиться за них будут...и пшиком закончиться
Анонім Показати IP 28 Березня 2017 19:53
як поїхати на мусорнік чи вковель на завод екології нема на карери де можна щось ввірвати вони е службу спасе така реформа як в даї була
шеф Показати IP 28 Березня 2017 21:43
екологи що не зупиняють машини підозрілі. поліція нова без оперів грамотних.дістали .... лех правий
Я Показати IP 29 Березня 2017 08:37
Там і Лех ще той шарлатан
ЖИТЕЛЬ ЛУЦЬКА Показати IP 29 Березня 2017 13:15
Особливо нехай звернуть увагу на видобуток піску в Рожищенському р-ні с.Сокіль там вже більше 5-ти років ведеться видобуток піску,дорога до села розбита вщент грузовими машинами які возять цей пісок. Ремонт дороги ні разу не проводився!!!!! Нехай сільський голова пояснить чому!!!!! І куди ДІВАЮТЬСЯ ГРОШІ ВІД ВИДОБУТКУ ЦЬОГО ПІСКУ!!! хАЙ ВИДОБУВАЮТЬ,АЛЕ ХОЧА Б ДОРОГУ ПОЛОГОТЯТЬ НЕХАЙ!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus