USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Головні тези 5-годинного допиту Шуляка

2 Грудня 2016 19:31
Колишній начальник Внутрішніх військ Станіслав Шуляк заявив, що не бачив фактів обстрілу мирних мітингувальників з боку правоохоронців. Натомість розповів, що від імені Віталія Кличка йому пропонували перейти на бік мітингувальників, обіцяючи гроші та кар’єрне просування.

Про це він сказав під час відеодопиту у справі "беркутівців", повідомляє Українська правда.

Святошинський районний суд Києва завершив майже 5-годинний відеодопит Шуляка і переніс розгляд справи проти 5 екс-співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану, на 6 грудня.

"Я не бачив випадків ведення вогню співробітниками підрозділу "Беркут" або представниками Внутрішніх військ. Я бачив випадки вогню по неозброєних людях із позицій верхніх поверхів готелю "Україна".

Також Шуляк підтвердив, що бачив відеозапис з людьми у формі, жовтих пов'язках і зі зброєю в руках.

"Про те, що вони ведуть вогонь я такої фіксації не бачив. Є випадки, коли люди в чорній формі ведуть вогонь. Але якщо придивитися, то там є явні факти ведення вогню з гвинтівок "Форд"-500, які є травматичною зброєю... Явних кадрів ведення вогню з автомата "Калашникова" або з іншої зброї я не бачив", – заявив він.

Шуляк сказав, що йому невідомо про використання правоохоронцями свинцевою картечі при стрільбі з помпових рушниць.

Він повторив, що не може ідентифікувати озброєних людей в чорній формі з відеозаписів і не може стверджувати, що це бійці спецроти "Беркут".

Також екс-командувач ВВ зазначив, що підрозділи київського "Беркута" не були в його підпорядкуванні.

На питання сторони обвинувачення, чи виконував він незаконні накази міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка щодо розстрілів на Майдані, Шуляк відповів: "Ні, не виконував, не отримував".

Також під час допиту Шуляк розповів, що йому пропонували перейти на сторону мітингувальників – в тому числі за гроші.

"Мені подзвонила людина, яка представилася Кличком. Він запитав мене, як я дивлюся на те, щоб приєднатися зі своїми підрозділами до акцій протесту. Мені сказали, що в цьому разі мене не образять матеріально, а також з точки зору просування по службі", – зазначив він.

Разом з тим, відповідно до інформації Укрінформу, у Генеральній прокуратурі сумніваються, що колишній командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк офіційно перетнув українсько-російський кордон, і обіцяють порушити кримінальне провадження за цим фактом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus