USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Громадським організаціям Волині пообіцяли міністерську підтримку

15 Січня 2015 16:45
Громадських активістів обіцяють активно долучати у роботу Міністерства молоді та спорту України. Так, влада планує виховувати національно-патріотичну молодь в Україні.

Про це йшлося під час відео-конференції молодіжних організацій національно-патріотичного спрямування у Волинській області з Міністерством молоді та спорту України, яка відбулася в Луцьку, у бібліотеці імені Олени Пчілки, сьогодні, 15-го січня.

Заступник міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський розповів волинським громадським активістам, як він бачить свою міністерську роботу й розвиток молодіжного руху в Україні.

Зокрема чиновник наголосив, що акценти у роботі будуть ставити на підтримку громадських організації, аби створювати умови для реалізації їхніх ідей.

«Основну роль у національно-патріотичному вихованні молоді буде відігравати громадськість, а держава повинна створити для цього умови. Переглянувши структуру Міністерства ми побачили, що цим вихованням ніхто не займався, тому ми створюємо спеціальний відділ, який працюватиме в цьому напрямку», - розповів волинянам заступник міністра.

До нього звернувся голова Пласту в Луцьку Олег Лапковський й запропонував не «створювати умови», а працювати напряму із Всеукраїнськими громадськими організаціями.

«Можливо у міністерській роботі краще використовувати не спеціально розроблену Концепцію розвитку молодіжного руху, а працювати за поіменним списком громадських організацій, підтримуючи їх напряму?! Йдучи таким шляхом, можна уникнути бюрократичних труднощів й досягати конкретних результатів. За таким механізмом працюють в Європі», - розповів Лапковський.

Зі слів міністерського посадовця, це - неможливо у сьогоднішніх умовах, адже зараз в Україні є більше 200 всеукраїнських ГО, й чимало з них - неефективні.

«Я переконаний, що у національно-патріотичному розвитку роль громадських організацій - основна, бо це представлення саме цієї активної молоді. Щодо співпраці з конкретними ГО, то от, у нас зареєстровано більше 200, а по факту - не більше 3% молоді залучені до цієї роботи. А в Європі більше 30% молодих людей є частинками громадських організацій. Зараз ситуація склалася так, що є зареєстровані організації, є печатка, керівник і все. Тут ризик, коли мова про становлення молодіжного руху й поіменну підтримку, адже інші запитають, за якими критеріями ви одних вибрали, а інших - ні. Потрібно почати з Концепції, а в подальшому я бачу вашу пропозицію як варіант, але зараз немає такої можливості», - пояснив Сергій Митрофанський.

Окрім того, посадовець повідомив, що в областях планують створити Центр молодіжної політики як єдиний ефективний орган.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Штефан, Луцьк Показати IP 15 Січня 2015 17:03
Яка дурня! Так, не давайте грошей неефективним. Дайте тим, які борються із корупцією і організованою злочинністю. Дайте патріотичним. Проте, мої слова голос волаючого у пустелі. Бо саме неефективні і є провладними і прокраденими "грантоїдами". Дайте ГО "Волинські патріоти", "Україна + Польща", "Майдан", "Пласт"...
Мik(галицька камиша) Показати IP 15 Січня 2015 17:43
Україна+Польща то що за контора і як вона одночасно у обох країнах з корупцією бореться?
Анатоль до Мik(галицька камиша) Показати IP 15 Січня 2015 23:14
То шарашкiна контора!
ааа Показати IP 16 Січня 2015 07:13
а організації хто відбирав на цю зустріч? батьківщина ? тепер гроші на молодь лише батьківщині молодій??
ююю Показати IP 16 Січня 2015 09:10
Пласт канєшно круто, але так як його Лапковський ганьбить і в какашку по рівню авторитетності і активності заганяє то звичайно ж гроші йому треба дати )))))
Таня Показати IP 16 Січня 2015 10:35
Знаю декого з цих людей по роботі - безвідповідальні просто страх! Вони так і далі в патріотичному дусі будуть працювати. Гнати в шию!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus