USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Гунчика повторно закликають розібратися з залишками бюджету

10 Березня 2017 17:53
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця 10 березня направив ще один лист до голови ОДА Володимира Гунчика з пропозицією невідкладно внести в облраду проект внесення змін до обласного бюджету. Зауважимо, під час 10 сесії голова облради закликав очільника виконавчої влади області не затримувати процес розподілу вільних залишків, йдеться на сайті обласної ради.

Вільні або перехідні залишки - це різниця між залишком коштів загального фонду бюджету та оборотною касовою готівкою на кінець бюджетного періоду. Згідно з Бюджетним кодексом, вони мають використовуватися на проведення видатків відповідними радами.

23 лютого голови 6 фракцій обласної ради звернулися до голови ОДА з проханням надати пропозиції внесення змін до обласного бюджету 2017 року, щоб не зволікати з розподілом перехідних залишків, а відповідно, бюджету розвитку та проведення тендерних процедур, нагадують на сайті облради.

Cвої підписи під зверненням поставили голови фракцій УКРОП, "Батьківщина", "Свобода", Радикальної партії Олега Ляшка, "Самопоміч" та "Наш край".
Як повідомляють на сайті облради, орієнтовні обсяги вільних залишків обласного бюджету після завершення 2016 року - 90 млн грн. Ця цифра була відома ОДА ще на початку року. Вже минуло близько трьох тижнів відтоді, як Міністерство фінансів України затвердило звіт про виконання обласного бюджету в 2016 році, а відтак виконавча влада оперує точною цифрою видатків обласного бюджету, які вже можна спрямувати в роботу. Загальновідомо, що чим раніше будуть розподілені ці бюджетні кошти, тим більше гарантій того, що вони будуть освоєні ефективно, вчасно і в повному обсязі.

Замість того, щоб подати відповідний проект на розгляд ради, голова ОДА написав відписку, озброївшись низкою нібито законних, а, водночас, фіктивних підстав не розглядати внесення змін до бюджету. До слова, цих коштів сьогодні чекають в районах та містах області на ремонти доріг, на будівництво соціальних об'єктів та для виконання регіональних програм. Тим часом, голова ОДА займається не бюджетом, а політичними переговорами, намагаючись вплинути на окремих голів фракцій.

Між тим, як йдеться в повідомленні, політичні загравання з бюджетом можуть вартувати Володимиру Гунчику посади. Більшість голів фракцій в облраді відверто попередили нинішнього голову ОДА: якщо проект внесення змін до бюджету не буде внесений найближчим часом, то обласна рада залишає за собою право порушити питання про його відповідність займаній посаді.

Нагадаємо, 2 лютого депутати не проголосували за те, щоб визнати задовільною роботу Гунчика на посаді голови ОДА. На наступній сесії питання може звучати більш жорстко, нагадують на сайті облради й зауважують, що згідно із ст. 72 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні", обласна рада може шляхом таємного голосування висловити недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ван Показати IP 12 Березня 2017 16:03
На вилаааа і на площу!!!! На коліна перед Шевченком, Українкою і рилом по землі перед стелою небесної сотні.і так з кожною скотиною. Народ вибрав народ і прожене!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus