USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гунчик пообіцяв, що 20 березня нарешті розбереться з залишками бюджету

17 Березня 2017 15:33
Вже тертій місяць понад 80 мільйонів гривень пролежують в банку, замість того, щоб їх використовували будівельники на соцб'єкти краю та дорожники латали діри. Втім, депутати обласної ради таки добилися того, аби голова облдержадміністрації погодився підписати документи щодо перерозподілу вільних залишків. Володимир Гунчик пообіцяв це зробити вже в понеділок 20-го березня.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 17-го березня.

На засідання винесли питання щодо перерозподілу вільних залишків. Депутати близько двох годин дискутували із головою ОДА, аби переконати його підписати необхідні документи, щоб кошти могли працювати на область.

На початку роботи комісії, голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов зауважив, що 15-го лютого Гунчик відзвітувався перед Кабміном й міг раніше подати документи щодо перерозподілу коштів.

«Чому до цього часу не відбувся перерозподіл? Чому до цього часу 80.7 мільйона гривень не працюють на громаду? Будівництво важливих соціальних об'єктів стоїть, бо одна людина грається в політику. Це підхід? Такі справи робляться в збиток області. Адже коли б питання розглянули в лютому, то до сьогодні вже б пройшли тендери», - наголосив Рубльов.

Нагадаємо, 23 лютого голови 6 фракцій обласної ради звернулися до голови ОДА з проханням надати пропозиції внесення змін до обласного бюджету 2017 року, щоб не зволікати з розподілом перехідних залишків, а відповідно, бюджету розвитку та проведення тендерних процедур. 10 березня голова Волинської обласної ради Ігор Палиця направив ще один лист до голови ОДА Володимира Гунчика з пропозицією невідкладно внести в облраду проект внесення змін до обласного бюджету.

Вячеслав Рубльов

Член комісії Михайло Імберовський підтримав Рубльова, мовляв, облдержадміністрація немає цілісного підходу до розвитку Волині.

«Ми сьогодні говоритимемо про 24 школу в Луцьку, але чого ми не говоримо про школу в селі Любохини? Чого там не беремося будувати, там що, погода інша? І така ситуація у нас по всіх районах. Я пропоную в комплексі працювати», - наголосив Імберовський.

Невдоволення висловив й забудовник декількох об'єктів на Волині директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович.

«Я працюю по 27 школі, в Осівцях та Любохинах, працюю все без грошей, поки. Але, коли гроші лежать 3 місяці, а будівельники їх не мають - то це не нормально! В мене працює 500 людей», - наголосив Стефанович.

На томість голова облдержадміністрації, виправдовуючись, спочатку запевнив, що всі затримки відбуваються через законодавчі зміни.

«Питання не просте, були різні законодавчі зміни. На сьогодні ми завершили весь комплекс робіт, зараз чекаємо, щоб профільні комісії дали чіткий список об'єктів, що потребують об'єктів. Я це одразу узгоджу й не буду вносити жодної зміни, ні букви», - запевнив Гунчик.

Втім, присутні зауважили, що законодавчі зміни стосуються всіх областей України, в окремих областях це вже зробили, але не на Волині.

Тоді голова облдержадміністрації сказав, що не може подати документи в облраду, бо не знає, кого вписати розпорядником коштів.

Аби вирішити конфліктну ситуацію, Вячеслав Рубльов запропонував визначити облраду розпорядником, як це робити торік під час реалізації міні-проектів регіонального розвитку краю.

Більше того, свою ремарку вніс директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, мовляв, можна подавати документи щодо розподілу коштів і без зазначення розпорядника.

Однак Гунчик не погодився давати документи в облраду щодо перерозподілу всіх вільних залишків, мовляв, він не знає, на що ці гроші мають іти.

«Я не вбачаю проблеми в тому, що ми в березні перерозподілимо вільні залишки. Для прикладу, торік ми на сесії з голосу приймали рішення про внесення змін та давали відповідні об'єкти, ми змушені були вертати документи, бо було написані неправильно назви навчальних закладів. Більше того, мені потрібно внести офіційно документ в обласний бюджет, а там вказано 9 мільйонів гривень на дороги, але зазначено, на які саме. Відповідно, я не можу вписати цю суму, де не визначені об'єкти, бо це порушення бюджетного кодексу», - відстоював свою позицію голова ОДА.
До дискусії приєднався член комісії Анатолій Грицюк та попросив вчинити, як і минулого року, коли з цими питанням не було проблем.

«Дайте нам проект щодо перерозподілу коштів, ми його розглянемо на комісіях, відкоригуємо й дамо вам наші пропозиції. Так було торік. Нагадую: надійшло Ваше розпорядження, депутати проаналізували, дали свої рекомендації, й Ви все акумулювали», - закликав до порозуміння депутат.

Після тривалих дискусій таки дійшли згоди: облрада подає сьогодні в ОДА лист, що виступає в ролі розпорядника коштів, голова ОДА 20-го березня подає в облраду документи щодо перерозподілу всіх вільних залишків, окрім 9 мільйонів гривен на дороги, де не визначили ще об'єкти.

Підсумовуючи довготривалу дискусію, голова профільної комісії Андрій Турак звернувся до Гунчика.

«Облдержадміністрація має бути трохи покірнішою. Прислухайтеся до наших поряд, бо програє вся область», - попросив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Він Показати IP 17 Березня 2017 15:45
Немає співпраціміж двома вітками влади — не буде толку,схоже на те що її вже і не буде.В такому випадку роблять кадрові зміни.Чекаємо?
ода Показати IP 17 Березня 2017 17:09
Якщо він ще буде до 20 березня разом з такими грамотєями як Кресак Новохатський і всі інші що лика не вяжуть у тій сфері в якій керують))
Ода2 Показати IP 17 Березня 2017 18:08
Кресак хоч ще щось говорить,а вже Новохатський це ще той перл. Не знає про що говорять,не знає що говорити, не знає що треба робити. Вся ода має про що поговорити. Отакі кадри!!!!
панаєхалі до Ода2 Показати IP 17 Березня 2017 19:06
ОДА - це абревіатура. А абревіатура завжди пишиться великими літерами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus