USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Інвестор повернувся на Волинь заради сміттєпереробного заводу

31 Березня 2014 08:01
ТзОВ «Інвестиційна компанія «МАРКОНІ» повернулася у Ковель заради будівництва сміттєпереробного заводу. Але сталося це після піврічної паузи і, вочевидь, з більшою вигодою для самого інвестора.

Нагадаємо, що більше півроку тому, в кінці серпня 2013 року, на засіданні 41 сесій Ковельської міської ради міський голова Олег Кіндер озвучив звернення ТзОВ «Інвестиційна компанія «МАРКОНІ», в якому останні відмовлялися будувати в Ковелі сміттєпереробний завод, інформує «ПроКовель».

У цьому ж листі вони просили депутатський корпус відмінити прийняте ними рішення щодо відведення товариству земельної ділянки. Тоді ж депутати пішли на зустріч інвестору. До такого зворотного, радикального кроку «МАРКОНІ» вдалася лише після того, як у Ковелі піднялася хвиля протестів щодо цього будівництва.

Тоді депутати поміркували і вирішили земельну ділянку площею чотири з половиною гектара зарезервувати спеціально під сміттєпереробний об’єкт. Вони надіялися, що згодом усе ж з’явиться в Ковелі підприємлива особа, яка забажає там побудувати сміттєпереробний завод.

У лютому цього року під час засідання 51 сесії міськради депутати ухвалили рішення за №39 «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки», яким затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки відділу комунального господарства виконавчого комітету площею 4,89 гектара для розміщення сміттєпереробного заводу на вулиці Володимирській (район Ковельського м’ясокомбінату), за рахунок земель Ковельської міської ради, не наданих у власність чи користування.

Згідно з документом управління Держземагентства в Ковельському районі вносить зміни в земельно-облікові документи. Тепер інвестору для його діяльності вже пропонують не 4,5 гектара, а 4,89 гектара землі плюс документація.

І ось на горизонті Ковеля знову замайоріла все та ж таки компанія «МАРКОНІ», яка, зі всього видно, передумала і повернулася назад до ковельчан.

Під час чергової 53 сесії міської ради, депутати одностайно погодилися

дати ТзОВ «Інвестиційна компанія «МАРКОНІ» дозвіл на розроблення документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки і надання її в оренду терміном на 49 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus