USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Ковельчани вимагають звітів міського голови і депутатів

31 Січня 2014 13:15
У Ковельській міській раді 36 депутатів. Чимало ковельчан не знає їх усіх. Адже окремі ковельські народні обранці навіть жодного разу не з’явилися на своєму округу, не провели жодного прийому виборців. Тому цілком закономірно, що люди вимагають від депутатів офіційного звіту про свою депутатську роботу.

Більшість ковельських депутатів взагалі не надто активно представляють інтереси виборців у раді. Їх активність обмежується поданням кількох запитів чи звернень. Слабкою є і взаємодія депутатів з медіа. Вкрай рідко депутати публікують власні статті чи заяви. Отож наразі ковельські виборці фактично не володіють об’єктивною інформацією про діяльність місцевих депутатів і осередків політичних партій у місцевих радах, не знають, яким чином вони виконують свої передвиборчі обіцянки. Тому хочуть послухати звіти про роботу тих, кого обирали.

У 2013 році ковельчани також не мали змоги поспілкуватися безпосередньо з міським головою Олегом Кіндером, поставити йому актуальні питання. Мер Ковеля досі не наважився прозвітувати перед громадою. Хоча цього вимагає закон. Громада Ковеля вимагає у мера прозвітуватися. Відповідне звернення на сесії Ковельської міської ради озвучив депутат Сергій Кошарук.

Голова Ковельського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Василь Крецул під час сесії Ковельської міської ради також розкритикував місцевих народних обранців за те, що вони не звітуються.

Тож ковельчани закликають і народних обранців розповісти громаді про свою роботу. На сесії ковельської міської ради цього вимагали кілька ковельчан представників ветеранської громадської організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
НОНА Показати IP 31 Січня 2014 14:28
Інформація не зовсім обєктивна. Положення закону "Про статус депутатів місцевих рад" зачитав громадянин Крецул, не зрозуміло хто і не зрозуміло від імені кого. А депутат Кошарук, колишній мер Ковеля, авторитетом серед ковельчан не користується, а тільки воює з теперішнім мером Кіндером шукаючи любі причини покритикувати його. Хоча сам не згадує як керував містом. Забув напевно про скандали повязані з торгами земельними ділянками які проводили його штатні помічники, про жіночі скандали повязані з його "гульками". Не суди, не судим будеш - життєва істина.
НУНА до НОНА Показати IP 31 Січня 2014 15:55
Хоч зітри об "клаву" нігті, а інформація все ж об'єктивна. Тут НОНА згадала Крецула, як "не зрозуміло хто і не зрозуміло від імені кого"? У замітці однозначно вказано, що Василь Крецул є головою Ковельського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів. А якби й не був очільником ветеранської громадської організації, то має право, як людина, як виборець, врешті решт, звертатися до обранців громади - депутатів. І вимога його законна - хоче почути звіт депутатів. І на закон він спирається цілком правомірно. Чи, може, в ковельських нонакіндерів інше бачення? Дійсно, що їм закони! Про Кошарука згадали? Дарма. Бо його походеньки на фоні викрутасів наступника виглядають дитячими витівками. І в оборудках з комунальним майном. І в стосунках з прекрасною половиною. При цьому кивати на Кошарука не варто, як не варто безпідставно моралізаторствувати. Чого ви, нонакіндери, хотіли? Це ж політика. Хоч і місцева, а все ж публічна. І докори Кошарук ставить Кіндеру слушні. Як не крути, а таки порушує Олег Олексійович закон: починаючи з 2010 року він лише першого лютого минулого року єдиний раз звітував перед громадою. І то, змушений був це зробити під тиском ковельчан, які звернулись до правоохоронців, аби ті змусили мера Ковеля виконати свій законний обов'язок. А сам минуло-річний звіт Кіндера завершився ледь-що не панічною його втечею зі сцени "Просвіти" під свист присутніх і вигуки "Ганьба"! Минув ще один рік. А звіту Кіндера немає вкотре... Довідка: При здійсненні наданих повноважень міський голова є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед територіальною громадою, відповідальним - перед відповідною радою (частина 6 статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування”). Міський голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами (частина 7 статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування”).
Ігор Показати IP 31 Січня 2014 15:03
То цього злодюгу Кіндера ще не погнали. Ще сидить і ухмиляється. Хатку спалиои одну, але в нього їх декілька. Господи забери вже цих поганців,дивитися на це все не можна.
Волиняка Показати IP 18 Березня 2014 19:14
Ковельчани! А ЦЕ ВАМ КАРА БОЖА за ДОВІРУ до злодійських розкрадачів ковельської землі, бюджету, преференцій... Будете памятати як вірити Юліній "Батьківщині".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus