USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковельський ветсанзавод закриють, - нардеп

4 Квітня 2017 17:19
Рішення про закриття ковельського ветсанзаводу озвучили сьогодні на зустрічі нардепа Ігоря Гузя та ковельчан у Києві з начальником відділу оперативного контролю Держекоінспекції Іриною Штець і заступником голови Держспоживслужби Андрієм Жуком.

Про це повідомили у прес-службі нардепа.

Нагадаємо, тиждень тому, обранець на прохання жителів міста, які упродовж 4-х тижнів блокували роботу заводу, побував на території Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», та на всю Україну в прямому ефірі Фейсбук показав цю жахливу картину так званої роботи підприємства.

Учора відбулася телефонна розмову з міністром аграрної політики Тарасом Кутовим та головою Держспоживслужби Володимиром Лапою.

А сьогодні разом з громадою міста Ковель провели брифінг у парламенті, під час якого озвучили вимогу до керівництва держави – закрити підприємство, яке стало екологічною катастрофою для людей.


На брифінгу його учасники продемонстрували фотографії, зроблені на території заводу, де зображені рештки тварин.

Нагадаємо, через те, що директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити, Ковель опинився на межі екологічного лиха. Наразі проти керівника порушили кримінальне провадження.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох.

Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

«Цей завод існує 40 років, на території якого знаходяться тисячі тонн решток тварин, вони лежать просто під відкритим небом. Зараз надворі +20. Це - екологічне лихо, яке руйнує життя людей. Ці рештки не утилізуються, їх там закопують. І ось це все ллється у річку Турія, звідти у Прип’ять, а згодом - у Дніпро. Це – «другий Чорнобиль». Тільки закриття, і більше ніяких дискусій. Люди втомилися: немає чистої води, забруднене повітря та специфічний запах», - наголосив Ігор Гузь.

Сергій Левчук, від імені мешканців Ковеля, які проживають за 450 м від цього заводу, зауважив, що робота держпідприємства призводить до важких захворювань: «Ще 3 1988 року туди завезли шкури з Венгрії, ще й досі вони там лежать. Вода у криницях забруднена, що шкодить здоров’ю. Є одна вулиця із 33-х будинків, де вже є сім смертей від онко».

Зі слів нардепа Ігоря Гузя, рішення про закриття має відбутися впродовж тижня. Також за три місяці утилізують та вивезуть з міста рештки тварин.

А ще вдалося домовитися, щоб спільними зусиллями КМУ та облради передбачити кошти на рекультивацію ґрунтів та очищення водойм упродовж року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Б Показати IP 4 Квітня 2017 17:29
Все що може та влада - заборонити, закрити і ще одне. Підвищити тарифи.
44 до Б Показати IP 5 Квітня 2017 10:17
угу. Замість того, щоб вибити гроші на технологічне переоснащення і якісну утилізацію, давайте просто закриємо! та якщо робити там з толком, то просто екологічно правильне закриття із санацією грунтів потягне на 10-15млн.гривень. А нові відходи куди будемо дівати - возити по всій Україні, як львівське сміття?
Ковельчанин Показати IP 4 Квітня 2017 21:32
Дякуєм Гузю,а де Слабенко від Ковеля який обіцяв все ,,порішати" а після виборів ні разу не був???одне слово С Л А Б Е Н К О ...
анонім Показати IP 5 Квітня 2017 11:47
закриють і роздерибанять землі. ось це буде ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus