USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька санепідемстанція не перевіряє перукарні і салони краси

23 Липня 2014 08:29
Місцева санепідемстанція як служба - практично зруйнована. Нині тут працює не більше десятка працівників. Віднедавна вони не мають права перевіряти підприємців на Єдиному податку.

Про це повідомив керівник санітарно-епідеміологічної служби Луцька Іван Ульчак під час наради «Підсумки роботи галузі охорони здоров’я міста за шість місяців 2014 року» вчора, 22 липня.

Як зазначив посадовець, у новій концепції, що формує Міністерство охорони здоров’я, передбачають створення Центру громадського здоров’я. В ньому об’єднають СЕС, службу ВІЛ-СНІД та Центр статистики. Про новий конгломерат, з його слів, поки нічого не відомо.
Нині в Луцькій санепідемстанції працює 12 осіб, які в місяць здійснюють близько 10 планових перевірок. Максимальний штраф за санітарно-гігієнічні порушення, як і раніше, становить 450 гривень. Проте згідно з законом, що ратифікували ще при «старій» владі, структурі заборонено перевіряти приватні установи, що працюють на єдиному податку – лише з наявністю дозволу від Кабінету міністрів.

Тому Іван Ульчак закликав лучан самостійно перевіряти ті послуги, якими вони користуються та продукти, які купують:

«Клієнти перукарень, спа-салонів та косметологічних кабінетів повинні цікавитися в установах, чи дотримуються ті санітарно-гігієнічних норм».

Також керівник СЕС порекомендував лучанам більше уваги приділяти продуктам харчування, які вони купують. Адже, з його слів, люди стараються знайти дешевші товари, проте не завжди задумуються про їх якість. Каже, це послужить хорошою профілактикою поширення інфекційних та вірусних захворювань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
керовнікам Показати IP 23 Липня 2014 08:38
Дійсно купляють дешеві товари, бо з підвищенням цін поруч ідуть злидні.
Еколог Показати IP 23 Липня 2014 08:39
Лиш би перевіряти!!!!
я Показати IP 23 Липня 2014 08:46
Тільки перевірки!!! Бо на свідомість громадян не можна розраховувати!
Цукерка Показати IP 23 Липня 2014 09:47
Якщо звичайний громадянин поцікавиться чи є сертифікати, ліцензії, чи дотримуються санітарні норми, то його "гостинні" власники скоріш за все пошлють лісом, та й по всьому, тому перевіряти повинні ті, хто повинен це робити, та ж санстанція - такий вже у нашому суспільсттві менталітет та рівень культури. І перевіряти повинні на совість, а не формально. Мені от, на жаль, в одному з салонів в центрі міста, коли робили манікюр - занесли грибок нігтя.
люся до Цукерка Показати IP 23 Липня 2014 12:27
А санітарні книжки в них є? Чи перукарки самі заразн і- з туберкульозом та спідом? Такі речі повинна контролювати санстанція.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus