USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку чистять узбережжя Стиру

6 Березня 2014 13:14
Загальноміська акція «Екологічний квартал» розпочалась з прибирання прибережної зони річки Стир. До розчищення території долучились комунальники, рятувальники та студенти.

«Стягувати» техніку до прибережної зони, що на вулиці Замковій розпочали ще вранці. А вже близько 9.00 туди прибули студенти Волинського технікуму Національного університету харчових технологій. Юнаки та юнки збирали дрібне сміття, пусті пляшки з-під спиртного, недопалки, тощо.

«Такого добра тут вистачає», - каже радник міського голови Борис Сорока.
Мовляв, часто компанії молодиків, які відпочивають тут, не прибирають за собою. Проблем додають і місцеві, які виносять сміття та побутові відходи просто до річки. Посадовець стверджує, що ця ділянка давно потребувала очищення, адже поруч чимало аварійних дерев та хащі. Заважають і старі трухляві дерева, які давно впали у водойму. Адже вони перешкоджають течії.

Доки студенти разом з працівниками ЖКП №3 прибирали сміття та різні відходи, працівники служби ДСНС взялись до розчищення прибережної зони від аварійних дерев та кущів.
Старі трухляві стовбури зрізають, розпилюють і вивозять. Рештки спалюють на місці.

Не виникло проблем у рятувальників і зі старим деревом, яке похилилось у Стир. Розрізавши його на частини, чоловіки обв’язують його тросом і тягнуть лебідкою на берег.
Тут же розпилюють, і повторюють процедуру з іншою його частиною.

«Екологічний квартал» організували з ініціативи Луцького міського голови Миколи Романюка. Триватиме він з березня по травень. У рамках проекту планується очищати забруднені місцевості Луцька. До прибирань долучають як комунальників, так і працівників підприємств і установ: «В першу чергу, агітуємо установи навести порядок у себе на території та поблизу неї. Також просимо долучатись до розчищення забруднених районів», - пояснює Борис Сорока.

Посадовець закликає лучан бути екологічно небайдужими та стежити за порядком свого міста.

«Зрештою, чисто не там де прибирають, а там не де смітять», - зазначив Сорока.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
134 Показати IP 6 Березня 2014 13:30
а цей що пальцем показуєє... хто? , бери рукавички і на допомогу....
Солдат Показати IP 6 Березня 2014 13:48
Якесь "рішало" напевно!!!
sasha Показати IP 6 Березня 2014 13:49
а де ж цей радник міського голови Борис Сорока, щось не видно на фото.....
Марина Показати IP 6 Березня 2014 14:27
Старі дерева вирубують, але жодного слова про висадку нових дерев, без них увесь парк буде затоплений щовесни, вздовж дамби усі деревиа повирубували, як же вона без них буде триматися? Хоча, звичайно добру справу роблять...
Анонім Показати IP 6 Березня 2014 15:52
Ті дівухи в джинсах добре нароблять
лучанка Показати IP 6 Березня 2014 16:47
Це дуже добре,що прибирають пляшки і сміття.Але якщо заїхати до річки трохи далі від центру,в район Набережної(до "тюлькіного флоту"),то там сміття лежить горами.Його привозять машинами,вивантажують на берег і воно лежить неприбране роками.Цікаво,куди дивиться влада?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus