USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада припинила повноваження Миколи Романюка

29 Березня 2017 10:57
Рішення про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови Миколи Романюка у зв’язку з його смертю ухвалили депутати міськради.

Про це йшлося під час 21-ї сесії міськради 29 березня.

Секретар міськради Ігор Поліщук просив колег підтримати проект рішення про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови Миколи Романюка. Міськрада повинна взяти до відома факт дострокового припинення повноважень міського голови у зв’язку з його смертю 3 лютого. Секретар міськради пропонував проголосувати за проект рішення без коментарів та виступів. Втім, обранці громади все ж не стрималися, аби не висловити свої позиції з цього питання.

Депутат Юлія Вусенко зазначила, що проект рішення начебто неправильно внесли до проекту денного. З її слів, комітет Верховної Ради може мати претензії до того, чому не профільна комісія розглядала проект рішення. Також вона стверджувала, що проект рішення повинен бути внесений «згідно з регламентом». З її слів, право лучан обирати міського голову досі було штучно затримане.

Депутат Сергій Була зауважив, що здивований виступом Вусенко, яка виносила аналогічний проект рішення на 19-ту позачергову сесію міськради. Тож він нагадав, що фракція «Самопоміч» не скористалася своїм правом винести проект рішення на 20-ту чергову сесію. Депутат зауважив, що тут помітно, хто «тримається за крісло обома руками».

Натомість Юлія Вусенко стверджувала, що проект рішення виносила на 19-ту сесію комісія з питань молоді, спорту та інформаційної політики, а земельна комісія, мовляв, не є профільною для розгляду цього питання. На це секретар ради Ігор Поліщук зазначив, що проект рішення розглядала не земельна комісія, а комісія з генерального планування та благоустрою і жодних правових перепон прийняття рішення немає.

Своєю чергою, депутат Євгеній Ткачук зазначив, що Юлія Вусенко усіляко намагалася раніше протиснути це рішення, лише аби отримати право вето. Він наголосив, що, зважаючи на ставлення Юлії Вусенко до міського голови Миколи Романюка впродовж останніх півроку, вона не має права спекулювати іменем покійного мера міста.

Депутат Андрій Козюра наголосив, що такого цинізму та зловживань регламентом, «як кобила возом», від одного з екс-секретарів міськради він не зустрічав у минулій каденції. Він запитав, відколи комісія з питань молоді та спорту є профільною для розгляду питання про дострокове припинення повноважень міського голови.

Після полеміки за проект рішення усе ж одностайно проголосували 39 депутатів міськради. Після ухвалення проекту рішення пам'ять Миколи Романюка вшанували хвилиною мовчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 29 Березня 2017 15:51
Не пройшло і пів-року. Оперативненько. Зате свої питання "рішалися" комсомольсько-ударними темпами
Анонім Показати IP 29 Березня 2017 23:01
Бачите, як швидко забули Миколу Ярославовича! Людська сутність не еволюціонує!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus