USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міська влада схаменулася: фасади в Луцьку фарбують як хочуть

14 Лютого 2014 21:01
Будинок на проспекті Волі, 2 пофарбований усіма відтінками жовтої палітри: від блідо-жовтого - до персикового. Та й межі фарбованих різнокольорових відрізків – нечіткі, а швидше з розряду «як захотів – так і помалював». А будинок – пам’ятка архітектури національного значення.

Про проблему із зовнішнім виглядом споруди говорили під час підсумкової загальноміської наради з питань підсумків роботи міськради за минулий рік.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури міськради Ярослав Матвіїв пояснює, що нині, згідно з законодавством, виконавчі органи влади не погоджують фасади будівель. Але разом з тим, відповідальність за невідповідність генеральному плану з управління ніхто не знімав. А пам'ятку архітектури на проспекті Волі, 2, підприємці, які орендують приміщення, пофарбували, не дослухавшись до прохань.

«Я особисто просив: пофарбуйте фасади. Там кілька є підприємців. Вони пофарбують половину фасаду, а далі чи коштів, чи бажання не вистачає, причому пофарбують в різних кольорах. Уявіть собі: упродовж 5 років просимо належно пофарбувати фасад пам’ятки, а вони не можуть цього зробити», - скаржиться чиновник.

Ярослав Матвіїв каже, що суб’єкти господарювання не відповідають владі «добром на добро».

«Ми навіть йдемо на порушення: дозволяємо функціонувати ринкам над комунікаціями, але навзаєм немає взаємоповаги і порозуміння», - стверджує посадовець.

Він запевнив, що всі подібні порушення управління фіксує. Також пообіцяв, що уже в нинішньому році влада жорстко візьметься за вирішення таких проблем. Мовляв, «шукатимуть шляхи спільного формування образу міста».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2014 21:35
Це ми такі є. І нічого з цим не вдієш.
Акакій Показати IP 14 Лютого 2014 21:57
...попи поздавали в оренду .
просто лучанка Показати IP 14 Лютого 2014 23:28
Вимоги до фасадів і зовнішнього вигляду примііщень треба обумовлювати до того як видавати дозвіл на відкриття того чи іншого закладу. Зараз стільки квартир перероблюються під магазини,офіси і фірми і часто іхні фасади не гармонують один з одним.
Ну зовсім просто луч Показати IP 15 Лютого 2014 10:54
Заявлено правильно, але здається, що з метою оголошення нового кругу сплати хабарів. Це мабуть "головний гуманітарій" Луцьку Святослав Кравчук вирішив трохи додати в кишеню перед виходом на пенсію.
Не рановато ли? Показати IP 15 Лютого 2014 12:34
Не рановато ли они спохватились? и - не поздно ли? ............................................мозги только людям компостируют за свои промашки: сначала озадачили орендаторов тамошних возле себя подмазать-покрасить фасад.........а теперь озадачивают однотонально перекрасить - куда смотрит этот долбанный гл.художник города? почему не выполняет свою работу по правильной постановке задачи?
Старий Показати IP 15 Лютого 2014 19:21
А де міський голова та його служби? Ходять як сліпці, нічого не бачать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus