USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міськрада не хоче віддавати лучанці ділянку в центрі міста

20 Серпня 2015 21:00
Роками Галина Новосад добивається дозволів від міськради, аби оформити земельну ділянку, яка належить їй із 60-х років минулого століття. Пройшовши частину процедур, справа призупинилася, чиновники, вважає лучанка, вбачають там свій інтерес.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 20-го серпня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини про те, що лучанка не може оформити документи на землю через інтерес третіх осіб. Йшлося про те, що жінка зібрала та належним чином оформила усю документацію задля отримання земельної ділянки та звернулася в міськраду. На перший погляд нічого не стояло на заваді, однак, депутати голосували більше 40 разів, але необхідної кількості голосів «за» для ухвали рішення не зібралося. Як з’ясували під час попереднього засідання, поряд з ділянкою, дозвіл на яку добивається Новосад, один підприємець запланував звести багатоповерхівку й «накинув оком» на ділянку жінки.

З цього приводу член комісії, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Осіпов Андрій запропонував повторно винести на сесію проект рішення, аби, нарешті, дати лучанці дозвіл на оформлення її земельної ділянки.

«Їй Луцька міська рада дала дозвіл на розробку документів землеустрою, а далі депутати мали б ухвалити рішення надати їй земельні ділянку, адже відмова може бути тільки тоді, коли документи неналежно підготовлені.

Втім, відділ архітектури вчинив нечесно. Кажуть, нецільове призначення земельної ділянки, тому вони не погоджують. Варто зазначити, що раніше все було в нормі. Зараз вони списують все на заборону, яку ввели самі, ухваливши Генеральний план міста.

Виходить так, що люди 40 років користуються своєю ділянкою, їм сказали, що оформлюйте документи, а тут, раптом, архітектор заявляє, що заборонено. Але це рішення суперечить тому, яке прийняли раніше. Ці дії – шахрайство! Окрім того, там є підприємець, який хоче будувати багатоповерхівку. Тепер стає зрозуміло, чому ці всі дії спрямовані проти лучанки», - розповів Осіпов.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв запевнив, що з приводу будівництва інформація у них документально не зафіксована.

«Якщо мешканка не згідна із нашою відповіддю – подавайте в суд. А там є вільна земельна ділянка і її потрібно подати на аукціон. Нам треба визначити ієрархію важливості: дати громадянці 5 сотих чи зробити реконструкцію та солідний об’єкт», - наголосив Матвіїв.

Така відповідь обурила лучанку.

«У мене є документи ще із 1960-х років. Ми маємо право користуватися цією землею. Якщо ви хочете там будувати багатоповерхівку, тоді треба знести ще три хати поряд і переселити 3 сім’ї, бо місця там - обмаль. Де ви там краном будете будувати?! Там - землі людей. Вам мало не покажеться, коли всі люди вийдуть на вулицю!», - відповіла Галина Новосад.

Після емоційних дискусій, члени профільної комісії вирішили підготувати проект рішення на чергову сесію, аби лучанка таки отримала дозвіл на її земельну ділянку, яка знаходиться за адресою Винниченка, 53.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ЛЮСТРАТОР Показати IP 21 Серпня 2015 01:04
КОНЧЕНІ ДЕПУТАТИ,УСІХ НА РОБОТУ В МАГАДАН.
Я Лучанка Показати IP 21 Серпня 2015 08:28
Ситуація знайома, точнісінько так само було зі мною як оформляла прибудинкову територю в центрі міста. Все було нормально поки документи не попали в архітектуру, от тоді і почалося, то документи пропадуть або ще щось не так, аж раптом намалювався ще один претендент на цю землю (працівник СБУ). Одним словом кров пили три роки, але я наполегливо добилася свого права.
Анонім Показати IP 21 Серпня 2015 09:20
Цих корупціонерів всіх в АТО,ото да,ото нелюди
Wtf Показати IP 21 Серпня 2015 09:57
Простим людям палки в колеса вставляють. А для своїх за бабулі чхають на всі закони, норми і правила. Згадати хоча б історію з "буратіно'', там само на Винниченка. Заплатіть жінці за землю солідні гроші і будуйте свій "солідний" об'єкт. А так як це намагаються вирішити - геть не солідно.
Ярослав Матвіїв Показати IP 21 Серпня 2015 13:00
Закон повен бути для всіх один. Генеральним планом міста, затвердженим рішенням міської ради 24.06.2009 на цьому місці передбачена багатоквартирна забудова. На жаль, не всі розуміють важливості дотримання законів містобудування в місті Луцьку.
Петро. Показати IP 21 Серпня 2015 13:26
Не така вона та жінка обіжена-нехай не ниє!Бо та земелька нею вже давно обіцяна декому з компанії тих борців за справедливість .Гроші наперед не тільки взяла,а вже і потратити встигла.Люди все знають ,дивляться чим то все закінчиться .
АНЯ до Петро. Показати IP 16 Листопада 2015 23:43
Якщо ви так все знаєте,то докажіть що вона взяла гроші.П*здіти всі вміють!
Неозброєне око Показати IP 21 Серпня 2015 21:20
А шо ,для Осіпова та інших депутатів не існує ні Конституції,ні генплану Луцька,який вони і самі затвердили,ні Закону Божого!То є або характерний прояв корупції,або яскравий приклад шизофренії зеленооких героїв сюжету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus