USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Поліссі – «бардак» з використанням земель

13 Серпня 2014 16:57
Перевірити, як використовуються ділянки у рекреаційній зоні Шацьких озер планують найближчим часом.

Про це під час наради з питань залучення інвестицій в туристично-рекреаційну сферу Шацького району в першого заступника голови Волинської облдержадміністрації 13 серпня розповів Начальник головного управління Держземагентства в області Василь Василенко.

З його слів, інвентаризація земель рекреаційного призначення – нагальна потреба. Потрібно створити комісії, багато вихідних даних є у райдержадміністраціях та у Держземагентстві (щодо територій, правовстановлюючих документів тощо). Комісії потрібні, тому що доцільно подивитися не лише площі, які використовуються, а й подивитися, як вони використовуються.

«Я нещодавно дивився – закінчення села Світязь, це, здається, фізико-математичний інститут, 16 гектарів – там, мабуть, вже слони завелися. Ми говоримо про території, які треба вишукувати, а водночас маємо півгектара земельної ділянки Львівського науково-дослідного інституту тролейбусно-автобусного проектного інституту. Акт виданий у 1974 році, там вже далеко не ті землекористувачі і невідомо, як ділянка використовується», - зазначив Василь Василенко.

З його слів, значна частина рекреаційних земель використовується як-небудь і невідомо ким.

«Перша проблема – подивитися, що в нас є. А згідно з інформацією, яка в нас є у базах, я дивлюся, що там повний абсолютний бардак і ніхто тим не займався ніколи», - повідомив начальник головного управління Держземагентства.
З його слів, потрібно перевірити і те, хто скільки сплачує за оренду земельних ділянок, адже у минулі роки були випадки, коли певні бази платили 300 тисяч, а потім починали платити лише 20 тисяч на рік.

Наголосив Василь Василенко і на важливості надання лісових земельних ділянок у тимчасове користування. Оскільки рекреаційні землі використовуються переважно протягом літнього сезону, там немає потреби будувати капітальні будівлі. Законодавством визначена процедура надання лісових земельних ділянок у тимчасове користування без вилучення у землекористувача. З його слів, це дозволяє розробити питання наметових містечок та розташування котеджних територій замість того, щоб продавати земельні ділянки.

Роздачу земельних ділянок комунальної власності місцевому населенню він назвав «псевдодемократією», адже на масивах поблизу озера Світязь «можна було б перекрити за ресурсами усі бази відпочинку». З його слів, у Шацькому районі одна присадибна земельна ділянка припадає на двох мешканців, у Пульмівській сільраді присадибних ділянок чи не більше, ніж селян.

Василь Василенко підсумував, що інвентаризація – це перший крок, а наступний - розробка схеми планування використання території. З його слів, є схема планування області, а є схеми, які лежать у сільських радах і на які витрачено 50 тисяч доларів, які не передбачені законом та не дороблені так, як слід. З його слів, роботі сільських рад повинні дати оцінку правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
пульмен Показати IP 13 Серпня 2014 17:25
шо він чеше, а чи не його служба найбільше замазана відкатами за землю, особливо за межами населених пунктів????
ти до пульмен Показати IP 15 Серпня 2014 07:22
Напевно не пульмен а пустодрищ
Жора Показати IP 13 Серпня 2014 21:35
Саме злодій і волає найголосніше - "дєржи вора".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus