USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині утворили нову профільну комісію

18 Березня 2015 12:32
При волинським органах місцевого самоврядування створили тимчасові комісії, які займатимуться питаннями, пов’язаними з інвентаризацією земель.

Про це під час розширеного засідання колегії повідомив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

З його слів, такі комісії діятимуть з метою виявлення земельних ділянок, що використовуються нераціонально, або без відповідних прав та документації, без призначення.

Нагадаємо, на території області знаходиться майже 170 тисяч гектарів земель, що жодним чином не використовуються.

Разом із тим, доля волинських наділів, на яких раніше знаходилися діючі військові частини, так і залишається невизначеною. Якщо раніше їх функція була чітко зрозумілою, то тепер вони спустошені та запущені, тоді як могли б послугувати на користь області.

«Нині комісіями на місцях проводиться інвентаризація земель. Профільні комісії доручили утворити на базі сільських та селищних рад. Утім, така постановка питання викликала резонанс, а місцями - ажіотаж», - зазначив посадовець.

Він наголосив, що у волинські облраді комісія з проведення інвентаризації уже розпочала роботу. Загалом, у області проведено 3 засідання, під час яких члени комісії розробили методичні рекомендації щодо проведення інвентаризації земель сільськогосподарського і несільськогосподарського призначення.

Однак, у Старовижівському районі розпорядження про створення профільнох комісій з питань інвентаризації так і не прийняли.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Старовижівському районі – проблеми з органами місцевого самоврядування, адже протягом тривалого часу район «функціонує» без очільника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВОНО Показати IP 18 Березня 2015 13:38
більше комісій всяких та різних., бо лише з допомогою комісій ми зменшимо число бюрократів. Головною ж повинна бути комісія по контролю числа комісій
Популізм Показати IP 18 Березня 2015 14:58
Комісія на комісії і комісією поганяє... Де результати роботи попередніх подібних комісій, створених за часів головування покійного Б. Климчука? Яку інвентаризацію земель можна провести, засідаючи в кабінетах і на нікому не потрібних селекторних нарадах? Є чинний Порядок проведення інвентаризації земель, затверджений Постановою КМУ № 513 від 23.05.2012 р., в якому чітко прописано ким і як проводиться інвентаризація земель. Для кого потрібна це створення видимості роботи керівництва області? Результат роботи "комісій" завідомо відомий - обласне керівництво на чолі з Гунчиком і Василенком працює "в поті чола", а всі злочинці та корупціонери позасідали в органах місцевого самоврядування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus